Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az Omega zsírsavak segítenek a túlsúly csökkentésében javítja a sport teljesítményt

Segít a túlsúly csökkentésében javítja a sport teljesítményt 

Segítenek a túlsúly leküzdésében.

Az esszenciális aminosavak gyorsítják az anyagcserét és megemelik az energiaszintet; ez azt jelenti, hogy több kalória kerül elégetésre. Ebben az értelemben a TTnZs-ak karcsúsító zsírok! Továbbá segítik a felesleges mennyiségű folyadékok veséken keresztül történő leadását.  A túlzott étvágy gyakran bizonyos tápanyag hiányára vezethető vissza. A TTnZs-ak kiegyensúlyozott felvétele ezt meg tudja akadályozni. Továbbá ezek a zsírsavak kedélyjavító hatásúak, így feleslegessé teszik a frusztráltságból származó étvágyat. Az ember nem csupán jobban érzi magát, de tele lesz energiával. Az aktív életre való igény is megnő.

Jobb teljesítmény, nő az aktivitás

A legtöbb sportoló kerüli a zsírt. Rosszul teszik. A TTnZs-ak emelik az energiatermelést, mivel segítik a testben az oxigénfelvételt. Ezt a hatását sok atlétánál komolyan kell venni, mind az erősportoknál, és a nagy kitartást kívánó sportoknál. Azok az atléták, akik a megfelelő zsírsavakat magukhoz veszik, jobb kondícióval bírnak, és hamarabb kiheverik magukat a terhelések után. 

A sportolók számára nagyon fontos a megfelelő mennyiségű (és megfelelő összetételű) zsírt tartalmazó étrend, azzal a feltétellel, hogy a zsírokat jól emésztik. Végül is egy gramm zsír kétszer annyi energiát tartalmaz, mint egy gramm szénhidrát vagy fehérje.

Főként a sok energiát fogyasztó sejtek, mint például a szívizomsejtek, előnyben részesítik energiaforrásként a zsírokat. Így egy sportoló számára, aki sok energiát fogyaszt, a zsír (TTnZs) a legjobb energiaforrás.  Kevésbé kisportolt ember esetén a test már félórás terhelés után felerészben átkapcsol a zsírok égetésére a szénhidrátok helyett. Kisportolt atlétáknál ez az átállás másfél-két órával később következik be. Ez nem azt jelenti, hogy csak a nagy kitartást igénylő sportot űzők profitálhatnak a több zsírból az étrendjükben. Az intenzív sportágak esetében is, mint például a sprint vagy a squash, a teljes aktivitás, a bemelegedést és a lehűlést is beleszámítva, gyakran 1-2 óráig tart.  

Kevesebb alvás, dinamikus élet.

Az aktívan nem sportolók is megállapíthatják, hogy a TTnZs-ak több energiát adnak, ez például, abban nyilvánul meg, hogy kevesebb alvást igényelnek és nagyobb az aktív élet utáni igényük. Az esszenciális zsírsavak nem okoznak energialöketet, mint például a kávé, hanem az energiát folyamatos, stabil formában biztosítják. Idősebb vagy túlsúlyos embereknél ezek a hatások különösen kifejezettek.

Nagyon fontos az összetétel aránya.

A telítetlen zsíroknál fontos az Omega-3-6 és Omega -9 aránya (konkrétan2:1:1) ezért vagy figyeljünk az evésnél vagy tudatosan, keressük meg a megfelelő megoldást, mint pl. a Perfect Balance aminek, a készítésében 2 évig több táplálkozási szakember is segített. Csak növényi alapanyagból, hidegen sajtolt különleges 9 olajat használó keverék O3, O6, O9, tartalommal. Vegetáriánusoknak kiváló megoldás.Egy kiváló megoldás megismeréséhez kérem kattintson ide: egy egészséges keverék. 

Az Omega 3-6-9 zsírsavak egyéb egészségjavító hatásai

 1. Csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
 2. Segítik a fogyást és a dinamikus életet.
 3. Javítja a magzat és a csecsemő agyának fejlődését, és kedvező hatása van a koleszterinszintre.
 4. Segíti a tanulást, javítja az agyműködést.
 5. A szellemi betegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása.
 6. Segítik a fogyást és a túlsúly leadását.
 7. Segít megelőzni a rákos megbetegedéseket.
 8. Jó hatásúak a bőrre, hajra és körmökre.
 9. Segítség a Candida gomba leküzdésében.
 10. Több energiát szállítanak.
 11. Élelmiszerekben antioxidánsként működnek.
 12. Segít megelőzni az alzheimer és parkinson kort.

  Perfect Balance a tökéletes keverék

Milyen nehéz lehet pontosan annyi és olyan minőségű Omega zsírsavat felvenni, amire szükségünk van.
Az OMEGA-3, -6 és 9 zsírsavak tartalmazó olajkeverék

Táplálékunk túl kevés OMEGA-3 zsírsavat tartalmaz. Ha azonban több OMEGA-3-at veszünk magunkhoz (pl. lenmagolaj formájában), fellép az OMEGA-6 relatív hiánya. Ha több OMEGA-6-ot veszünk magunkhoz (pl. napraforgómag olaj formájában), akkor is felborul a zsírsav egyensúly.

A 2:1:1 arány a legmegfelelőbb egészségünk szempontjából. Azonban nem létezik egyetlen olyan önálló olaj sem, ami a zsírsavakat éppen ebben az arányban tartalmazná. Csak ha az ember több értékes olajat kever a megfelelő mennyiségben, akkor érhető el ez az optimális arány és így az optimális egészségvédő hatás. A keverésük önmagában is külön tudomány.

  Megnézem miért kiválló: Perfect Balance a tökéletes keverék   

 Hogyan használja?

Reggelenként 3-20ml kávéskanállal kell bevenni, esetleg bele lehet keverni a müzlibe, joghurtba; kész ételhez és salátára is öntheti. Fontos: 12 év alatt a mennyiséget felezzük 6 év alatt negyedeljük.

Az adagolás azért ilyen nagy értékek között mozog, mert az egészségügyi minimum 3ml de a szervezetben számtalan feladata van ezért a nagyobb mennyiséget a testünk jobban szereti. Pl.: az elején a feltöltési időszakban, betegségek kezelésénél nagy fizikai és szellemi tevékenységnél, sportolás, tanulási időszakban.

Milyen Omega olajat érdemes fogyasztania?

 1. Nagyon fontos a tisztaság, olyan olajkeveréket válasszon, amelyek az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származzon (ÖKO).
 1. Optimális arányban tartalmazza az Omega olajakat, azaz 2:1:1 (Omega 3-6-9) ez az arány a legmegfelelőbb egészsége szempontjából!
 1. Csak hidegen préselt olajakból készüljön.

Ha Ön a Perfect balance olajat használja, sokkal összetettebb hatású egészség véde-lemben részesül, mint egy átlagos Omega zsírsavat tartalmazó olajjal.