Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikóját és hogyan kezelheti a kialakult betegséget?

Hogyan csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikóját és hogyan kezelheti a kialakult betegséget?

A legtöbb orvos egyetért abban, hogy a szívbetegség az étrend és az életstílus következménye. Tehát, ha jó ételeket fogyaszt, megelőzheti a szívrohamot..  

A szív és érrendszeri betegségek a népbetegségek között az első helyen áll.  Megelőzésére és kezelésére rengeteg diéta és egészségmegőrző táplálék-kiegészító található de a zsírok/olajok mellőzését mindig kiemelik és emiatt használatukat, kerülni szokták.

De vajon hosszútávon egészséges, ha a zsiradékokat teljesen mellőzi a táplálkozásból?

Miért fontos a zsírok-olajok fogyasztása? Zsírok olajok a táplálkozásunk és egészségünk alapját képezik. Fontos az egészséges és dinamikus élet megőrzéséhez, mert az energiát és egyes vitaminok felszívódását a zsiradékokban található zsírsavak, teszik lehetővé. A zsírsavak szintézise közben különleges hormonszerű anyagok keletkeznek, amik alapjai az életnek és az egészség megőrzésének. A zsírsavak hiánya a testünket kimeríti rövid időn belül fáradttá, erőtlenné és a többi betegségre is hajlamossá teszi. Hosszútávon ez a megoldás nem javít, hanem ront a beteg életminőségén.

Az alábbiakban bemutatunk Önnek olyan zsírokat és olajokat, amellyel biztosíthatja a szervezetének a megfelelő zsírsav ellátást és így hozzájárulhat az egészsége megóvásához.

Először azonban ismerje meg, hogy miért egészségtelenek az étolajok és a telített zsírok?

Úgy tűnik, hogy a legnagyobb bűnös a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó étolaj (amivel sütünk) helytelen használata az, ami súlyos tényezője a betegségeknek.

Miért egészségtelenek az étolajok: Növényi étolajok napra forgó olaj oliva olaj:

1. Az étolajokban telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavak találhatók Használatkor ezek a  zsírsavak elégnek és e közben keletkező káros méreganyagok és transzzsírsavak egészségrontó hatása  jelentkezik.

Szinte valamennyi természetes zsírsav, az úgynevezett cisz-konfigurációban fordul elő, azaz a szénatomokon lévő hidrogénatomok a molekulának ugyanazon az oldalán találhatók. Ez olyan alakzat, amely illik a szervezetünk sejtjeihez, s így lehetővé teszik, hogy a zsírok kifejtsék speciális biológiai tevékenységüket. Sajnos ezt a lényegi jelentőségű cisz-konfigurációt teszik tönkre a modern feldolgozó eljárások: a hevítés, a hidrogénezés, a fehérítés és a szagtalanításEzáltal az egészséges cisz-konfiguráció átváltozik egészségkárosító transz-konfigurációra. Az átalakítással a hidrogénatomok a zsírsavmolekula szemben fekvő oldalán helyezkednek el, s ekkor a molekula kiegyenesedik. A transz-zsírok így a sejtmembránba kerülnek, áteresztővé teszik azt, miáltal a sejt anyagcseréje felbomlik, és lehetővé válik a mérgezőanyagok behatolása. A sejtmembránokba épült transz-zsírok rendellenes sejtműködést okoznak, amely a szív- és érrendszeri, a rákos megbetegedésekben és a cukorbetegség, stb. kialakulásában is szerepet játszanak A transz-zsírsavak, tehát sajnos növelik a koleszterinszintet, akkor is, ha azok nem tartalmaznak koleszterint. A máj koleszterin-termeléssel próbálja eltávolítani mérgezőanyagként azonosított transz-zsírsavakat Várhegyi László bioenergetikus, természetgyógyász

2. Ha étolajat, margarint, zsíros, előrecsomagolt vagy gyors fagyasztott ételt fogyaszt, nagy mennyiségű  omega-6 zsírsavat eszik valójában. Mivel az omega-6 zsírsavból termelődő prosztaglandin magas vérnyomáshoz vezethet, nem csoda hogy minden harmadik ember küzd ezzel a problémával

Miért egészségtelenek a telített zsírok

Eddig használt telített zsírok Sertés zsír liba zsír: Szintén szigorúan tiltott, mert növeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, mert telített zsírsavakat tartalmaznak, nehéz az emésztésük és a  használatuk eltömíti az artériákat, 

Mi a megoldás?

Ha megismeri az egészséges zsírsavakat tartalmazó zsiradékokat és megfelelő használatát átülteti a gyakorlatba, akkor a betegségeket rizikója töredékére csökkenthető.

Ön javíthatja az egészségét, elkerülheti a szív és érrendszeri betegségeket, hízást és a pajzsmirigy problémákat, segítheti a kialakult cukorbetegség kezelését és számtalan más betegséget is, megelőzhet

Felmerül a kérdés, mivel főzzön, süssön, és hogy használjuk az étolajakat?

Az egészséges étkezés megteremtéséhez szükségessé vált a változtatás, csere. Sajnos mostanáig nem volt megfelelő lehetőség a zsírok és étolajok helyettesítésére, mert nem volt más megoldás.  De ez megváltozott!

Változtasson főzőanyagain, a következő módon

  1. Használja az új kókuszzsírt sutéshez fűzéshez egészség megőrzéséhez  Epidemiológiai kutatások kimutatták, hogy a kókuszt fogyasztó populációk világszerte ellenállóbbak a szívbetegségekkel szemben. Ez az immunitás nem genetikai eredetű, hanem az étrenden múlik. Shorland és kollegái kimutatták, hogy Polinézia nagy kókuszzsír fogyasztással bíró lakóinak sokkal alacsonyabb a koleszterin szintje és kisebb arányban fordul elő körükben az érelmeszesedés, mint a nyugati típusú táplálkozási szokásokat követő szigetlakók vagy európaiak között.
  2. Csökkentse az Omega 6-zsírsavakat tartalmazó étolajak használatát. Hidegen vagy csak pároláshoz használja (ne süssön olajjal)
  3. Használjon Omega 3-6 zsírsavakat, tartalmazó olajkeveréket, kiegészítőt. Az Omega 3 Az esszenciális zsírsavak legfontosabb szerepe, hogy belőlük hormonszerű anyagok szintetizálódnak, amelyek fontos szerepet játszanak egyes folyamatok szabályzásában, mint pl. a koleszterinszint, a vérnyomás, hormonok szintézise, védekezés, stb Az omega 3-6-nak egyszerre kell bejutni a szervezetbe a kiváló hatás miatt  
  4. Cserélje le az egészségtelen cukrokat

Változtasson főzési szokásain!

Kezdje el másképpen használni az étolajat, illessze be az egészséges zsírsavakat tartalmazó olajokat az étrendjébe, ezzel gyakorlatilag alapjaiban tudja javítani az egészségét.

Ismerje meg a kókuszzsír csodás hatását: kattintson ide, és tudja meg, hogyan segíti a kókuszzsír a szív és érrendszeri betegségek megelőzését.

Az Omega 3-6 jelentőség a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében kezelésében: kattintson ide és ismerje meg, hogy az Omega zsírvak segítségével, hogyan javíthatja egészségét.

Segítség az édes élethez a gyilkos cukor helyett: Kattintson ide és tudjon meg mindent amit a Stevia édesítőről tudni kell.

A zsírsavak táplálkozásunk és egészségünk alapját képezi. Ha Ön változtat a főzési szokásain, és másképp kezdi el használni az étolajat, beilleszti az egészséges zsírsavakat, tartalmazó olajokat az étrendjébe, gyakorlatilag alapjaiban tudja javítani az egészségét A megfelelő zsírsavakat tartalmazó olaj-zsír használatával Ön gyorsan, és látványosan javíthatja az egészségét

Nézet:
Rendezés:
Raktáron

Miért kínozza a szervezetét zsírmentes diétával?

A zsír használatával többhatású megoldást talál az egészsége javítására!
Ismerje meg az egészséges zsírokat!

A téves információ - Féligazságok a zsírokról

Évek óta folyamatosan hallható, olvasható a médiában, hogy a zsírok egészségtelenek, súlygyarapodást, elhízást és egyéb betegséget okoznak. A SPORTOLÓK RETTEGVE NÉZIK A NAPI ÉTRENDJÜKBEN MENNYI A ZSÍR, OLAJ. A médiákban folyamatosan elhízott embereket látunk, de vajon mi a tényleges valóság?

Miért kellenek a zsírok a szervezetnek?

Ha jobban megnézzük a zsírokat, kiderül, hogy a létfontosságú telített és telítetlen zsírok, olajak helyes alkalmazásával súlycsökkenés érhető el, a sportteljesítmény látványosan javul, és rengeteg betegséget megelőzhetünk. A sejtépítésben szintén nélkülözhetetlen szerepe van a zsíroknak Az új sejtek sokkal jobb minőségűvé válnak a tudatos zsírhasználatú táplálkozással. Ezen az oldalon erről és az ehhez kapcsolódó egészséges megoldásokról talál információkat az érdeklődő.

2.790 Ft
Raktáron

Kiszerelés: 2000 g/2220ml

Összetétel: Szerves tiszta kókusz olaj/zsír, közepes lánchosszúságú telített zsír, transzzsírsav mentes
Beltartalom: 25 c olvadó íztelen  illattalan zsír energia tartalom 100ml olajban: 3677kj/878kcal
Zsírtartalom:99gr termékben: telített: 86.5g, egyszeresen telítetlen: 6.5, többszörösen telítetlen: 1,5g

Laurinsav tartalom: 43,2 g 

7.990 Ft
Raktáron

Kiszerelés: 450gr/500ml

Összetétel: Szerves tiszta kókusz olaj/zsír, közepes lánchosszúságú telített zsír, transzzsírsav mentes
Beltartalom: 24.5 c olvadó kókusz ízű zsír energia tartalom 100ml olajban: 3330kj/818kcal
Zsírtartalom:90gr termékben: telített: 81,9g, egyszeresen telítetlen: 5,4, többszörösen telítetlen: 2,7g
Laurinsav tartalom: 43,2 g  A laurinsav immunerősítő ( anyatejben található)

Felhasználás: Főzéshez, süteményhez, hidegen vaj helyett, szendvicsekhez és külsőleg

4.160 Ft