Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan erősíthető az immunrendszer ízletesen a kókuszzsírral?

 

Hogyan erősíthető az immunrendszer  ízletesen a kókuszzsírral?

Ismeretes, hogy az anyatej alapvető immunológiai védelmet biztosít a kisgyermekek első életévében. Nem csak a tápanyagokat biztosítja, hanem egy különleges anyagot is tartalmazz az anyatej (3.6%-ban). Ezt nevezik laurinsavnak. Ez az anyag segíti a kisbaba immunrendszerének kialakulását és erősítését.  Az anyatejen kívül a természet másik bőséges laurinsav-forrása a kókuszolaj.

A laurinsav különleges tulajdonságai

laurinsav az egyik legerőteljesebb közepes láncú triglicerid, ami a kókuszolajban található (43%-ban). Az emberi, vagy állati testben monolauránná alakul át, egy vírus-, baktérium- és protozoaölő monogliceriddé, amelyet az emberi és állati szervezet többek közt a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok, elpusztítására használ fel. Más tanulmányok a szabad laurinsav antimikrobiális hatását is kimutatták.

Ahelyett, hogy az ember által előállított gyógyszerekben bíznának, sokan fordulnak a természetes módszerekhez, hogy felturbózzák testük immunrendszerét, és ellenállóbbakká váljanak a veszélyes vírusokkal és mikroorganizmusokkal szemben. A kókuszolaj pedig a természet egyik legjobb "harcos" a kórokozók ellleni természetes küzdelemben.

Kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már a hatvanas évek óta ismerik a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok.

Hogyan használhatod a kókuszzsírt?

Sütéshez, főzéshez stb. Egyszerűen csak használja főzésnél. Keverje a főzésnél a két olajt össze  A zsírhasználat az ételhez 30-50%- ban legyen kókuszzsír. Használható vaj vagy margarin helyett szendvicsek készítésénél. Stabil szerkezete miatt jól használható sütéshez. Nem kell hűtőszekrényben tartani. Egyes betegségeknél csak a kókuszzsír használata ajánlott! Erről pontos információt a weboldalon talál. Különleges receptek diétához letölthetők az első oldalról regisztrálás után.

Fontos hogy az egészség megőrzéséhez naponta legalább 15 gr zsír bekerüljön a szervezetbe betegség esetén bátran növelhető az adag, mert nincs káros mellékhatása. A szükséges mennyiséget a csecsemők által átlagosan elfogyasztott anyatejben található laurinsav mennyiség alapján számolták ki.

A kókuszzsírból két fajtát lehet kapni:

1. Szűrt kókuszzsír (inodore): szagtalan íztelen magas laurinsav tartalmú termék(43,2%) kiváló sütéshez / fritőz/ főzéshez  és bármilyen étel, pl. magyar, készítéséhez a semleges íze miatt. A kókuszzsírt gőzöléssel 110c távolítják el a korpából vegyileg nem kezelt emiatt a különleges tulajdonságait megőrzi.

2. Szűz kókuszzsír ( virgin. extra virgin) : Kellemes kókusz illatú és aromájú magas laurinsav tartalmú termék (43,2/) Kiváló főzéshez, pároláshoz és külsőleg,  bőr, haj kezeléshez. A kókuszzsírt 55c nyerik ki a friss kókusz húsból speciális módon.   

Mi a helyes megnevezés Kókuszolaj vagy kókuszzsír

A kókuszolaj/zsír olvadás pontja 24.5 c. Azért nevezik sokszor olajnak mert termőhelyén folyékony de szerkezetileg 90%-ban telített zsír és a hőmérséklettől függ az állaga.

Csak vegyileg kezeletlen tiszta kókuszzsírt érdemes használni. A kókuszzsír egyik fontos anyaga a laurinsav, ami nagyon ellenálló a hőhatásokkal szemben de érzékeny a vegyi anyagokra. A feldolgozás során a nagyobb mennyiségű zsír kinyerése érdekében elterjedt módszer a vegyi anyagokkal történő feldolgozás, ahol sérül a zsírsav összetétele és szerkezete ezért nagyon fontos a feldolgozás technológiája, a jó zsírsav megőrzése miatt! Legyen feltüntetve az olvadás pontja és a laurinsav tartalma.

Mennyibe kerül?

A kókuszzsír használata gazdaságos, mert kevesebb zsiradék kel a sütéshez, főzéshez. A kókuszzsírral Ön nem csak egy sütő zsiradékot vásárol, hanem egy egészség javító és megőrző különleges anyagot, ami hosszútávon segítbetegségek megelőzését is.

A szív és érrendszeri betegségek megelőzése mellett a további előnyei:

  • Immunerősítő
  • Segíti a fogyást és javítja a pajzsmirigy alulműködést
  • Gomba, baktérium és vírusölő de a bélflóra baktériumait nem bántja.
  • Segíti a Candida gomba elpusztítását
  • Segíti a tápanyagok felszívódását
  • Javítja az inzulin felszabadulását és csökkenti a glikémiás indexet
  • Nem emeli a rossz kolesztein szintet
  • Máj epe gyomor és bélbetegségeknél csak ez a zsír ajánlott
  • Ízletesebbé teszi az ételt, mert zsír ezért a fűszerek íze jobban érvényesül az ételekben,
  • Könnyen beilleszthető a napi használatba
  • Igazi energia bomba ezért serkentő szer helyett is használható( kávé stb)
  • Kiváló haj és bőrszépítő anyag

Ha Ön továbbra is étolajat használ sütéshez, nem tudja elkerülni a betegségeket a sütés közben keletkező méreganyagok miatt.

Gyógyszerekkel és egyéb kemikáliával is kezelheti a tüneteket, de melyik a jobb?

A zsírok olajok alapjai az egészségünknek, ha Ön kókuszzsírt használ alapjaiban, javítja az egészségét! 

Higgyen a természetben, mert nincs a világon semmilyen más zsír, ami ilyen sokrétűen segíti az egészségét. 

Nézet:
Rendezés:
Raktáron

Miért kínozza a szervezetét zsírmentes diétával?

A zsír használatával többhatású megoldást talál az egészsége javítására!
Ismerje meg az egészséges zsírokat!

A téves információ - Féligazságok a zsírokról

Évek óta folyamatosan hallható, olvasható a médiában, hogy a zsírok egészségtelenek, súlygyarapodást, elhízást és egyéb betegséget okoznak. A SPORTOLÓK RETTEGVE NÉZIK A NAPI ÉTRENDJÜKBEN MENNYI A ZSÍR, OLAJ. A médiákban folyamatosan elhízott embereket látunk, de vajon mi a tényleges valóság?

Miért kellenek a zsírok a szervezetnek?

Ha jobban megnézzük a zsírokat, kiderül, hogy a létfontosságú telített és telítetlen zsírok, olajak helyes alkalmazásával súlycsökkenés érhető el, a sportteljesítmény látványosan javul, és rengeteg betegséget megelőzhetünk. A sejtépítésben szintén nélkülözhetetlen szerepe van a zsíroknak Az új sejtek sokkal jobb minőségűvé válnak a tudatos zsírhasználatú táplálkozással. Ezen az oldalon erről és az ehhez kapcsolódó egészséges megoldásokról talál információkat az érdeklődő.

2.790 Ft
Raktáron

Kiszerelés: 2000 g/2220ml

Összetétel: Szerves tiszta kókusz olaj/zsír, közepes lánchosszúságú telített zsír, transzzsírsav mentes
Beltartalom: 25 c olvadó íztelen  illattalan zsír energia tartalom 100ml olajban: 3677kj/878kcal
Zsírtartalom:99gr termékben: telített: 86.5g, egyszeresen telítetlen: 6.5, többszörösen telítetlen: 1,5g

Laurinsav tartalom: 43,2 g 

7.990 Ft
Raktáron

Kiszerelés: 450gr/500ml

Összetétel: Szerves tiszta kókusz olaj/zsír, közepes lánchosszúságú telített zsír, transzzsírsav mentes
Beltartalom: 24.5 c olvadó kókusz ízű zsír energia tartalom 100ml olajban: 3330kj/818kcal
Zsírtartalom:90gr termékben: telített: 81,9g, egyszeresen telítetlen: 5,4, többszörösen telítetlen: 2,7g
Laurinsav tartalom: 43,2 g  A laurinsav immunerősítő ( anyatejben található)

Felhasználás: Főzéshez, süteményhez, hidegen vaj helyett, szendvicsekhez és külsőleg

4.160 Ft