Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan tudja csökkenteni a cukorbeteg az étkezések után megnövő glikémiás indexet egyszerűen és ízletesen?

 

Hogyan tudja csökkenteni a cukorbeteg az étkezések után megnövő glikémiás indexet egyszerűen és ízletesen?

A cukorbetegség a szívbetegségekkel járó súlyos kockázati tényező, a rossz vérkeringés és az érelmeszesedés kialakulásának valószínűsége miatt. Testünk minden sejtjének folyamatos glükóz vagy zsírsav ellátásra van szüksége, az éltben maradáshoz és az anyagcsere zavartalan működéséhez. Ha a sejtek nem kapnak elég cukrot, legyengülnek, s elpusztulnak. Miközben a sejtek elhalnak a kapillárisok, és a vértestek sérülnek, és kialakul az érelmeszesedés. Az inzulin hormon fontos, mert ez szállítja a glükózt a véráramban a sejtekhez. Az inzulin nélkül a glükóz nem jut el a sejtekig. A cukorbeteg sejtek nem képesek felvenni a szükséges táplálékot. 

Egyes és a kettes típusú cukorbetegség: Az egyes típusú akkor alakul ki, amikor a hasnyálmirigy képtelen a test szükségleteinek megfelelő mennyiségű inzulint termelni. A kettes típusú  cukorbetegség esetében a hasnyálmirigy képes megfelelő mennyiségű inzulint termelni, de a test sejtjei nem képesek reagálni rá. Ezt hívjuk inzulin rezisztenciának.

 A cukorbeteg sejtek egyik esetben sem jutnak táplálékhoz. A táplálék hiány a sejtek legyengülését és pusztulását eredményezi, a vérsejtek degenerálódnak, ez pedig keringési zavarokhoz vezet. A sérült artéria falakon lerakódások alakulnak ki, amik elzárják azokat, és szívrohamhoz vagy strokehoz vezetnek, ez a két állapot a cukorbetegség vezető halálozási okai. Az idegeket tápláló vérerek sérülése neuropátiát ( idegkárosodást) eredményezhet:

  • A diabeteszes neuropátia gyakran a lábon és a lábfejen jelenik meg, ez fájdalommal és érzéketlenséggel járhat, és ha nem kezelik fekélyesedést, és üszkösödést okozhat.
  • A szemben a keringés zavara diabeteszes vaksághoz vezethet, a vesékben, pedig veseelégtelenség lép fel.

 A cukorbetegek számára javasolt az alacsony zsírtartalmú étrend, mert a zsírokról úgy tartják, hogy növelik az elhízás és a szívbetegségek kockázatát, mindkettő cukorbetegségez, vezethet.

Ugyanakkor, a kókuszzsír az egyik legjobb tápláléka lehet a cukorbetegeknek. A glükóznak, ugyanúgy, mint a hosszú láncú zsírsavaknak inzulinra van szükségük, hogy bejussanak a sejtekbe. A kókuszzsírban lévő közepes láncú zsírsavaknak nincs szükségük inzulinra. A segítsége nélkül ki és bejutnak a sejt membránon. A közepes lánchosszúságú zsírsavak nemcsak a sejtmembránon jutnak át könnyedén, de a mitokondriumba is segítség nélkül bejutnak.

A mitokondriumok a sejtek energia központjai. A glükózt és a zsírsavakat a sejtek működéséhez szükséges energiává alakítják, hogy rendben működhessenek, és életben maradjanak. A mitokondriumnak kettős membránja van, amely meggátolja, hogy a glükóz és a zsírsavak szállítótestek segítsége nélkül bejuthassanak. Ezek  a szállítótestek a karnitin transzferázok. Közepes láncú zsírsavak ennek az enzimnek a segítsége nélkül is átjutnak a kettős mitokondrium membránon.

Az energia felszabadulásakor gyorsabban oxidálódnak szén-dioxiddá.  Emiatt el tudják látni tápanyaggal a sejteket, akár jelen van az inzulin, akár nincs. Ha kókuszzsírt eszel, az egy energia többletet jelent a sejtjeidnek. Ha a hasnyálmirigy nem termel elég inzulint vagy a sejtek rezisztensek az inzulinra, semmi gond, a közepes lánchosszúságú zsírsavak így is táplálják a sejteket. Ez  életben tartja és egészségessé teszi a kapillárisokat és a vérereket, és megakadályozza az érelmeszesedés kialakulását. Emiatt a kókuszzsír javítja a cukorbetegek vérkeringését és kardiovaszkuláris állapotát. 

 Miután megjelent "A Kókuszzsír csoda" című könyvem telefonon megkeresett egy Kaliforniában élő férfi.

S. Billként mutatkozott be, és elmesélte, hogy cukorbeteg. Azért hívott fel, mert meg szerette volna köszönni, hogy segítségemmel felfedezhette a kókuszzsírt. Elolvasta a könyvemet, és úgy döntött, hogy kipróbálja. Elmesélte, hogy a cukorbetegsége nyomán kialakult keringési elégtelenség miatt a lába szinte teljesen érzéketlen lett(neuropátia). Hónapok óta úgy érezte, hogy a lábai csak élettelen tuskók. Elragadtatva mesélte, hogy „amikor elkezdtem használni a kókuszzsírt, a lábamba visszatért az élet.”A vérkeringése annyit javult, hogy a lábai valósággal életre keltek. 

Azóta számos emberrel találkoztam, akik hasonló élményekről számoltak be. „2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam, és a vércukor szintem úgy 600-as volt.”-mondja K. Edward-a jobb lábam alsó részén volt egy kisebb seb, ami már hónapok óta nem tudott begyógyulni. a feleségem csak szörnyű sebnek hívta. 6 éve a lábam kezdet érzéketlen lenni, először a nagy lábujjam, majd az évek alatt lassan kiterjedt az egész lábfejemre. El kezdtem szedni napi 3-4 evőkanál kókuszzsírt. 10 nap alatt teljesen meggyógyult a seb a lábamon. annyira boldog vagyok, mert érzem, ahogy magához tér a lábam. A zsibbadás múlik, újra kezdem érezni a lábamat.” Később így folytatta: „ 5 hét alatt fogytam vagy 20 fontot. Még mindig tart a fogyás, és még szeretnék ledobni pár kilót. A bőröm is nagyon megszépült, soha nem néztem ki ilyen jól. A seb a lábamon, ami miatt annyit aggódtam, sokkal jobban néz ki.”

A kókuszzsír nyilvánvalóan serkenti a vérkeringést. Nem zárja el az artériákat, hanem épphogy tágítja őket. Tudomásom szerint a kókuszzsír az egyetlen szer, ami képes gyógyítani a  neuropátiát. És teljesen ártalmatlan, természet adta anyag.

 A kókuszzsírban lévő közepes láncú zsírsavak nemcsak képesek táplálni a sejteket az inzulin segítsége nélkül, de növelik az inzulin kiválasztást, az inzulin érzékenységet és a glükóz toleranciát.

A kókuszzsírban lévő zsírsavak nagy részét kitevő laurinsav és kapriksav képesek erősíteni a hasnyálmirigy inzulin termelését A kókuszzsírban lévő összes közepes lánchosszúságú zsírsav stimulálja az anyagcserét ,ezáltal növelik az inzulin termelődést és a glükóz megkötését a sejtekben. Ez igazán jó hír lehet azoknak a cukorbetegeknek, akik mindennapi inzulin injekcióra szorulnak. A kókuszzsír segíthet nekik abban, hogy csökkenjen a függőségük az inzulinpótló gyógyszerekkel szemben.

 A kókuszzsír segít a vércukor szint szabályozásában is.

Ennek az az egyik oka, hogy lassítja az étel kiürülését a gyomorból, emiatt a cukor is lassabb tempóban kerül ki a véráramba.  A másik ok az, hogy serkenti a inzulin szekréciót és az inzulin érzékenységet. Számos cukorbeteg számol be arról, hogy miután felvették a kókuszzsírt az étrendjükbe, sokkal jobb lett a vércukor szintjük, még akkor is ha cukros ételeket  fogyasztottak. Ha a vércukor szintjük túl magasra ugrik, extra gyógyszerek helyett sokan csak lenyelnek pár evőkanálnyi kókuszzsírt, és úgy fél órán belül a vércukor szintjük visszaesik a normális szintre. 

 A kettes típusú cukorbetegség kialakulásában szerepet játszó egyik fő faktor az inzulin rezisztenciaA közepes lánchosszúságú zsírsavak segítenek visszafordítani ezt az állapotot. A vér glükóz szintjét szintén képesek kontrollálni. Ha a glükóz nem képes bejutni a  sejtekbe, mert a sejtek inzulin rezisztensek, a sejtek üzenetet küldenek, hogy éheznek. Erre az üzenetre válaszként, ha képes rá, a hasnyálmirigy még több inzulint pumpál a véráramba. A vér inzulin szintje megnő. Mivel a glükóz megkötése nem megfelelő, a vér glükóz szintje szintén megnő. A glükóz és az inzulin szintjének ez a liftezése az X-szindrómaként ismert tünet együtteshez vezet, és számos egyéb járulékos egészségi problémához, beleértve a szívbetegségek kialakulásának megemelkedett kockázatát. Amikor a közepes lánchosszúságú zsírsavak eljutnak a sejtekhez, a hasnyálmirigynek szánt üzenet, hogy termeljen még több inzulint, kikapcsol, és az inzulin szint stabilizálódik. A cukorbetegséggel és a magas vércukorszinttel járó komplikációk és veszélyek mérséklődnek. 

Glikémiás index:

 Ha megeszünk valamit, és az glükózzá bomlik, a vércukor szintünk megnő. Egyes ételek jobban növelik a vércukor szintet, mint mások. Az egyes ételek vércukor szintre kifejtett hatását mutató mértékegység a glikémiás index. Az édességek és cukros ételek, mint a fehér kenyér vagy a cukor, glikémiás indexe magas, tehát gyorsan megnövelik a vércukorszintet. Még az édes gyümölcsök, mint például a banán, glikémiás indexe is magas. A cukorbetegeknek muszáj figyelmesen ellenőrizniük hogy mit esznek és hogy mennyit a magas glikémiás indexű ételekből. A kókuszzsírnak nincs negatív hatása a vércukor szintre. Nagyon alacsony a glikémiás indexe. Más ételekhez adva, leviszi az ételek glikémiás indexét. Még édességekkel vagy cukros ételekkel kombinálva is jelentősen csökkent az ételek glikémiás indexe. A cukorbetegségben a kókuszzsír adagolása az ételekhez hatékony módja annak, hogy az ételek glikémiás indexe  csökkenjen és segíthet a vércukor szint kontrollálásában. 

52 éves férfi vagyok és 15 éve cukorbetegséggel, és magas vérnyomással küzdök

3 hónapja megismertem a kókuszzsírt és úgy gondoltam, hogy a gyógyszeres kezelések és diéta mellett kipróbálom az eddig ismeretlen kókuszzsírt.

Lecseréltem az eddig használt étolajat és az ételeimet kókuszzsírral készítette el a feleségem.  Már az első étkezés után észrevettem hogy az eddig mindig megugró glikémiás indexem alacsony maradt. Azóta is csak kókuszzsírt használok és minden étkezés után alacsony marad a glikémiás indexem.. Azt is észrevettem, ha túllépem, az előirt diéta mennyiségét vagy szükségből más zsírral készút ételt eszem segítségemre, van a diétámban a kókuszzsír. 1-2 evőkanál kókuszzsírt megeszem az étkezés után és a vércukor szintem hamar normalizálódik, tehát nagyon hatásos étkezések után is. Emellett Nagy örömömre 3 hónap alatt 1,5 kg-ot fogytam. Külsőleg is használom. Betegségemből adódó állandósult sebeim és bőrbetegségeim amit évek óta nem tudtam megfelelően kezelni, csodálatos módon elkezdtek gyógyulni.

Róbert

Azokban a szigeti populációkban, ahol rendszeresen fogyasztanak kókuszzsírt egyáltalán nem fordul elő a cukorbetegség.

Ez azért igazán érdekes, mert azok az ételek, amiket  fogyasztanak tele vannak magas cukor tartalmú gyümölcsökkel(mint a banán és az ananász) és cukros zöldségekkel-ezek olyan ételek amit a cukorbetegek csak korlátozottan vehetnek magukhoz a vércukorszintre tett hatásuk miatt. Úgy tűnik a kókuszzsír képes egyensúlyban tartani az inzulin és a glükóz szintet és megakadályozzák az inzulin rezisztenciát.

Egy tanulmányban, például, 20 és 86 év közötti kitavai felnőttet hasonlítottak össze, 25 és 74 év közötti svéd ember véletlenszerűen kiválasztott csoportjával. A kitavaiak vércukor szintje szignifikánsan alacsonyabb volt, mint a svédeké, minden életkori csoportban. A kitavaiak átlagos inzulin szintje 50%-a volt a svéd kísérleti személyeknél mért eredményeknek. Az inzulin szintek már olyan fokon voltak, ahol esélyes lehet az inzulin rezisztencia kialakulása. A kutatók megállapították, hogy a szigetlakók étrendje (ami nagyban kókusz alapú)  és életstílusa a fő oka az alacsony inzulin szintjüknek.

Emiatt a kókuszzsír messze a legjobb fogyasztható zsírfajta egy cukorbeteg számára, és az étrendje mindennapos része lehet. Mivel a kókuszzsír hatékonyan képes mérsékelni a cukorbetegséghez kapcsolódó tüneteket, beleértve a keringési problémákat és az érelmeszesedést, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának rizikóját is. 

Részlet Dr Bruce Fife: Coconut Cures könyvéből

Hogyan használja a kókuszzsírt?

Egyszerűen csak használja sütéshez, főzéshez stb. Keverje a főzésnél a két olajt össze  A zsírhasználat az ételhez 30-50%- ban legyen kókuszzsír. Használható vaj vagy margarin helyett szendvicsek készítésénél. Stabil szerkezete miatt jól használható sütéshez. Nem kell hűtőszekrényben tartani. Egyes betegségeknél csak a kókuszzsír használata ajánlott! Erről pontos információt a weboldalon talál. Különleges receptek diétához letölthetők az első oldalról regisztrálás után.

Fontos hogy az egészség megőrzéséhez naponta legalább 15 gr zsír bekerüljön a szervezetbe betegség esetén bátran növelhető az adag, mert nincs káros mellékhatása. A szükséges mennyiséget a csecsemők által átlagosan elfogyasztott anyatejben található laurinsav mennyiség alapján számolták ki.

A kókuszzsírból két fajtát lehet kapni:

1. Szűrt kókuszzsír (inodore): szagtalan íztelen magas laurinsav tartalmú termék(43,2%) kiváló sütéshez / fritőz/ főzéshez  és bármilyen étel, pl. magyar, készítéséhez a semleges íze miatt. A kókuszzsírt gőzöléssel 110c távolítják el a koprából vegyileg nem kezelt emiatt a különleges tulajdonságait megőrzi.

2. Szűz kókuszzsír ( virgin. extra virgin) : Kellemes kókusz illatú és aromájú magas laurinsav tartalmú termék (43,2/) Kiváló főzéshez, pároláshoz és külsőleg,  bőr, haj kezeléshez. A kókuszzsírt 55c nyerik ki a friss kókusz húsból speciális módon.   

Mi a helyes megnevezés Kókuszolaj vagy kókuszzsír

A kókuszolaj/zsír olvadás pontja 24.5 c. Azért nevezik sokszor olajnak mert termőhelyén folyékony de szerkezetileg 90%-ban telített zsír és a hőmérséklettől függ az állaga.

Csak vegyileg kezeletlen tiszta kókuszzsírt érdemes használni. A kókuszzsír egyik fontos anyaga a laurinsav, ami nagyon ellenálló a hőhatásokkal szemben de érzékeny a vegyi anyagokra. A feldolgozás során a nagyobb mennyiségű zsír kinyerése érdekében elterjedt módszer a vegyi anyagokkal történő feldolgozás, ahol sérül a zsírsav összetétele és szerkezete ezért nagyon fontos a feldolgozás technológiája, a jó zsírsav megőrzése miatt! Legyen feltüntetve az olvadás pontja és a laurinsav tartalma

Nézet:
Rendezés:
Raktáron

Miért kínozza a szervezetét zsírmentes diétával?

A zsír használatával többhatású megoldást talál az egészsége javítására!
Ismerje meg az egészséges zsírokat!

A téves információ - Féligazságok a zsírokról

Évek óta folyamatosan hallható, olvasható a médiában, hogy a zsírok egészségtelenek, súlygyarapodást, elhízást és egyéb betegséget okoznak. A SPORTOLÓK RETTEGVE NÉZIK A NAPI ÉTRENDJÜKBEN MENNYI A ZSÍR, OLAJ. A médiákban folyamatosan elhízott embereket látunk, de vajon mi a tényleges valóság?

Miért kellenek a zsírok a szervezetnek?

Ha jobban megnézzük a zsírokat, kiderül, hogy a létfontosságú telített és telítetlen zsírok, olajak helyes alkalmazásával súlycsökkenés érhető el, a sportteljesítmény látványosan javul, és rengeteg betegséget megelőzhetünk. A sejtépítésben szintén nélkülözhetetlen szerepe van a zsíroknak Az új sejtek sokkal jobb minőségűvé válnak a tudatos zsírhasználatú táplálkozással. Ezen az oldalon erről és az ehhez kapcsolódó egészséges megoldásokról talál információkat az érdeklődő.

2.790 Ft
Raktáron

Kiszerelés: 2000 g/2220ml

Összetétel: Szerves tiszta kókusz olaj/zsír, közepes lánchosszúságú telített zsír, transzzsírsav mentes
Beltartalom: 25 c olvadó íztelen  illattalan zsír energia tartalom 100ml olajban: 3677kj/878kcal
Zsírtartalom:99gr termékben: telített: 86.5g, egyszeresen telítetlen: 6.5, többszörösen telítetlen: 1,5g

Laurinsav tartalom: 43,2 g 

7.990 Ft
Raktáron

Kiszerelés: 450gr/500ml

Összetétel: Szerves tiszta kókusz olaj/zsír, közepes lánchosszúságú telített zsír, transzzsírsav mentes
Beltartalom: 24.5 c olvadó kókusz ízű zsír energia tartalom 100ml olajban: 3330kj/818kcal
Zsírtartalom:90gr termékben: telített: 81,9g, egyszeresen telítetlen: 5,4, többszörösen telítetlen: 2,7g
Laurinsav tartalom: 43,2 g  A laurinsav immunerősítő ( anyatejben található)

Felhasználás: Főzéshez, süteményhez, hidegen vaj helyett, szendvicsekhez és külsőleg

4.160 Ft