Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Candida albicans kezelése kókuszzsírral

A zsír, aminek a segítségével könnyítheti a diétát és ízletessé teheti ételeit!

Táplálkozási szakemberek felfigyeltek arra a jelenségre, hogy a különféle gombáktól hemzsegő területeken élő népek meglehetősen ritkán szenvednek ilyen fertőzésekben. A Fülöp-szigeteken élő, hagyományos kókuszalapú étrendet fogyasztó nők ritkán, vagy egyáltalán nem kapnak el ilyen fertőzéseket. A rendszeres kókuszolaj fogyasztása a filippínóknak is segít a Candida szaporodását kordában tartani.

Megvizsgálták az okát és kiderült, hogy ez a kókusz különleges tulajdonságának köszönhető!

Az elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy a kókuszolajban található közepes láncú trigliceridek elpusztítják a Candida gombát. A kókuszolajban található caprilsav az egyik olyan zsírsav, amelyet alkalmas a Candida okozta fertőzések kezelésére.

Dr. William Crook, a The Yeast Connection szerzője azt mondja, hogy számos belgyógyász sikerrel alkalmazta a caprilsavat gombás fertőzések kezelésére, és hogy az különösen hatékony volt azoknál a betegeknél, akik más gombaellenes szerekre rosszul reagáltak.


A caprilsav mellett két másik közepes láncú zsírsavat is találtak a kókuszolajban, amelyek képesek elpusztítani a Candida albicanst. Egy, az Izlandi Egyetem által elvégzett vizsgálatsorozat kimutatta, hogy „a caprilsav, egy C-10-es telített zsírsav, pusztította el a leghatékonyabban a Candida albicans mindhárom vizsgált fajtáját, a plazmamembrán szétroncsolása révén felbomlasztva és összezsugorítva a citoplazma szerkezetét. A lauránsav, egy C-12-es telített zsírsav, volt a legaktívabb alacsonyabb koncentrációkban és hosszabb inkubációs időt követően." Ez a tanulmány komoly reményeket ad arra nézve, hogy a kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak együttműködnek a Candida albicans elpusztításában.
 

A kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak hatékonyak a gomba kiirtásában, de ha ez túlságosan gyorsan történik, úgynevezett „kihalási” (die-off) effektust okozhat, amelyet másképpen Herxheimer-reakciónak neveznek, és annak következménye, hogy a mikroorganizmusok gyors elpusztítása után nagy mennyiségű gombatoxin, sejtrészecske és antigén szívódik fel. Így a tünetei még súlyosbodhatnak is, mielőtt javulni kezdenének.

Ismerje meg a kókuszdiéta gombaellenes programját


A kókuszolaj fogyasztása mellett erősen javasolt az étrend kiegészítése erős probiotikus anyagokkal, az emésztőrendszer flórájának kiegyensúlyozása és az immunrendszer újjáépítése. Mellőzni kell a gombának tápanyagául szolgáló finomított cukrokat és egyszerű szénhidrátokat

A hagyományos erjesztett ételek az egyik legjobb kiegészítők, amiket alkalmazhat. Nagyszerű, hagyományos módon erjesztett ételek és italok között található a kefir, savanyú káposzta, az indiai chutney és a kombucha. Győződjön meg róla, hogy nem pasztőrözött termékről van szó, mert ez az eljárás elpusztítja az összes hasznos baktériumot. Ha nem szereti ezeket a termékeket vagy gyorsítani, akarja a bélflóra helyreállítását, használjon probiótikumokat, lactobacillusokat tartalmazó táplálék kiegészítőket

A gombaellenes program összefoglalása a kókuszzsír alkalmazásával:

  1. Használjon a főzéshez kókuszzsírt, amíg el nem éri a napi 3.5 evőkanálnyit. (Ne egyszerre kezdjen ezzel a mennyiséggel, folyamatosan növelje az adagot!). Ha keveset főz, használjon szűz kókuszzsírt is ami a benne található vitaminokkal is segíti az egészség helyreállítását
  2. Illesszünk étrendünkbe probiótikumokat vagy egyéb hagyományosan erjesztett ételeket.
  3. Vonjuk ki a cukrokat és az egyszerű szénhidrátokat, (fehér kenyér, tészta, stb.) az étrendünkből. (a cukrot helyettesíthetjük stevia édesítővel)
  4. Erősítse az immunrendszerét Omega 3-6 olajkeverékkel ( fontos, mert a szervezet működésében alap funkciókat lát el)

Minden egyes lépésnél legyen tudatában a „kihalási” effektusnak, amelyet a fentiekben részleteztem. Ilyen esetben lassítsuk a tempót, és csökkentsük az éppen folyamatban lévő lépés ütemét, vagy egy kicsit lépjünk vissza az előző lépésre, amíg a szervezetünk alkalmazkodik.

 

A kókuszzsírból két fajtát lehet kapni:

1. Szürt kókuszzsír (inodore): szagtalan íztelen magas laurinsav tartalmú termék(43,2%) kiváló sütéshez / fritőz/ főzéshez  és bármilyen étel, pl. magyar, készítéséhez a semleges íze miatt.

 A kókuszzsírt gőzöléssel 110c távolítják el a koprából vegyileg nem kezelt emiatt a különleges tulajdonságait megőrzi.

2. Szűz kókuszzsír (virgin. extra virgin): Kellemes kókusz illatú és aromájú magas laurinsav tartalmú termék (43,2/) Kiváló főzéshez pároláshoz és külsőleg,  bőr, haj kezeléshez. A kókuszzsírt 55c nyerik ki a friss kókusz húsból speciális módon.   

 

Milyen kókuszzsírt érdemes fogyasztania?

Csak és kizárólag vegyileg kezeletlen tiszta kókuszzsírt válasszon magának! Legyen feltüntetve az olvadási hőfoka és a laurinsav tartalma A kókuszzsír olvadás pontja 24.5 c. Azért hívják sokszor olajnak mert termőhelyén folyékony de szerkezetileg telített zsír!

Hogyan használhatja a kókuszzsírt?

Egyszerűen csak használja sütéshez- főzésnél. Használható vaj vagy margarin helyett szendvicsek készítésénél

Stabil szerkezete miatt nem keletkezik benne méreganyag sütésnél és nem kell hűtőszekrényben tartani.

Mennyibe kerül?

A kókuszzsír használatával Ön nem csak egy sütő zsiradékot vásárol, hanem egy egészség javító és megőrző különleges anyagot, ami hosszútávon segít az egészségtelen növényi olajokkal való főzésből adódó betegségeket megelőzését.

A Candida gomba kezelése mellett a további előnyei:

1. Immunerősítő

 

2. Segíti a fogyást és javítja a pajzsmirigy alulműködést

 

3. Gomba, baktérium és vírusölő de a bélflóra baktériumait nem bántja.

 

4. Szív és érrendszeri betegségek megelőzése

 

5. Segíti a tápanyagok felszívódását

 

6. Javítja az inzulin felszabadulását és csökkenti a glikémiás indexet

 

7. Nem emeli a rossz kolesztein szintet

 

8. Máj epe gyomor és bélbetegségeknél csak ez a zsírt ajánlott

 

9. Ízletesebbé teszi az ételt, mert zsír ezért a fűszerek íze jobban érvényesül az ételekben,

 

10. Könnyen beilleszthető a napi használatba

 

11. Igazi energia bomba ezért serkentő szer helyett is használható( kávé stb)

 

12. Kiváló haj és bőrszépítő anyag