Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Csecsemő táplálása és immun erősítés

Segítség a csecsemő táplálásában, immun-erősítésben.

A laurinsav különleges tulajdonságai:

A laurinsav az egyik legerőteljesebb közepes láncú triglicerid, ami a kókuszolajban található. Az emberi, vagy állati testben monolaurinná alakul át, egy vírus-, baktérium- és protozoaölő monogliceriddé, amelyet az emberi szervezet többek közt a HIV, a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok elpusztítására használ fel.

A kókuszzsír az egyik legjobb természetes eredetű gyógyír, amit fertőzések ellen használhatunk

Segítség a csecsemőnek a jobb immunrendszer kialakulásához.

Ismeretes, hogy az anyatej alapvető immunológiai védelmet biztosít a kisgyermekek első életévében. A laurinsav nagy mennyiségben található az anyatej telített zsírjaiban. Ez a zsírsav segíti a csecsemő szervezetében az immunrendszer erősödését. Az anyatejen kívül a természet másik bőséges laurinsav forrása a kókuszzsír.

A kókuszzsírban lévő MCT megegyezik az anyatejben lévővel, és ugyanolyan antibakteriális tulajdonságokkal bír. Főleg ezért a kórházi és piaci forgalomban lévő bébi tápszerek gyakran tartalmaznak MCT-t vagy kókuszzsírt.

Más tanulmányok a szabad laurinsav antimikrobiális hatását is kimutatták.

Az elmúlt negyven év orvosi kutatásai rámutattak, hogy a kókuszzsírban lévő MCFA megöli az olyan baktériumokat, amik a gyomorfekélyt, a hugyúti fertőzéseket, a tüdőgyulladást, a gonorrheát, és egyéb betegségeket okozzák.

Elpusztítják a sömört, a candidát, az atlétalábat okozó gombákat.  Megölik az influenza, a herpesz, a kanyaró, a mononukleózis, a hepatitis c vírusokat, és még az AIDS-HIV vírust is képesek elpusztítani. A kókuszhús és zsír képes megölni, kiűzni a szervezetből az olyan élősködőket, mint a bélférgek, vagy a giardia

Bár az MFCA-k a betegséget okozó organizmusok nagy számát képesek elpusztítani, nem ölnek meg minden mikroorganizmust. Néhány fertőző betegséggel szemben nem tudnak hatékonyan fellépni, nem várhatod, hogy a kókuszzsír mindenre jó legyen. Tulajdonképpen ez jó dolog. Az antibiotikumokkal ellentétben, amik minden baktériumot elpusztítanak a szervezetben, az MFCA-ra ez nem igaz. A belekben tanyázó jó baktériumokat nem bántják.

Az antibiotikumos kezelés egyik hátulütője, hogy a belekben lévő jó baktériumok is elpusztulnak.

Az antibiotikumok ritkán hajtanak hasznot,  ezért a természetes gyógymódok sokkal hatásosabbak. E gyógyszerek egyre szélesedő körben történő felhasználása igencsak riasztó, nem csak a  candidiázis járvány miatt, hanem mert megjelennek a szuperbacik amelyek rezisztenssé válnak a jelenleg használatos antibiotikumokra. Számos szakértő szerint igen közel állunk ahhoz, hogy számos fertőző betegség ismét szinte teljesen kezelhetetlenné váljék.

A belekben lévő jó baktériumok elengedhetetlenek a jó egészséghez. Olyan fontos anyagokat termelnek, mint a B-vitamin, és fellépnek az olyan ártalmas organizmusokkal szemben, mint a candida, ami egy egysejtű gomba. Ha az antibiotikum kezelés következtében elpusztulnak a jó baktériumok, a candida könnyen elszaporodhat a béltraktusban, candida fertőzés alakul ki. 

Egyre inkább tért hódít az a meggyőződés, hogy az ember által készített antibiotikumok felhasználása túlzottan széleskörűvé vált, és egy teljesen új problémaforrást hozott létre a modern társadalmakban.

Természetesen nincs vita abban, hogy megfelelő használat mellett az antibiotikumok életeket menthetnek. Ugyanakkor arról sincs vita, hogy az antibiotikumokat komolyan túladagolják. Amíg a megfelelő felhasználáskor igen hasznos, más esetekben (akne, visszatérő hólyagfertőzések, krónikus fülgyulladás, krónikus homloküreg-gyulladás, krónikus bronchitis és nem bakteriális eredetű torokgyulladás) egyáltalán nem.

Manapság ígéretes kutatások folynak a laurinsav HIV vírus elleni kedvező hatásának vizsgálatában, és nemrégiben indítottak egy újabb kutatást a SARS vírussal kapcsolatban is.