Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gondolkodási és tanulási problémák megelőzése és kezelése.

 Tanulási és gondolkodási nehézségek kezelése Omega 3 zsírsavakkal                


Mivel az agy több mint 50 %-ban esszenciális zsírsavakból áll, így fejlődése és működése jelentős részben azok szintjétől függ. Egyre több kutatási eredmény bizonyítja, hogy a többszörösen telítetlen zsírsavak különféle tanulási problémákat, mint pl. a legaszténia és koncentrációs zavarokat, orvosolhatnak. Egyes magatartási zavaroknál, mint a hiperaktivitás és bizonyos szellemi betegségek esetén is terápiás segítséget jelenthetnek. Ezenfelül viselkedésjavító hatásúnak bizonyult az étrend kiegészítése ezekkel a zsírsavakkal. Az agyi idegpályák telítetlen zsírsavba vannak beágyazva, ha csökken a zsírszint, leesik az energiaszint és ez csökkenő teljesítményhez vezet.

 BŰNELKÖVETŐK REHABILITÁCIÓJA OMEGA-3-6-TAL.
Dr. Donald Rudin amerikai orvos szerint fontos szerepet játszhatnak az esszenciális zsírsavak a tanulásban, a viselkedés javításában és a bűnelkövetők rehabilitációjában. Az OMEGA-3 és OMEGA-6 aránya az agyban 1: 1. Rudin fiatal bűnelkövetőket vizsgált, akik nem tudtak vagy akartak megjavulni. Miután OMEGA-3-ban gazdag olajat kaptak, képessé váltak a javulásra. Az esszenciális zsírsavak a bűnelkövető, aszociális, erőszaktevő magatartás korrigálásában egyre növekvő szereppel bírnak.

AZ ELŐRE GYÁRTOTT ÉLELMISZEREK HÁTRÁNYA.
Azokban a családokban, ahol az étlapon minden nap fehér kenyér, cukor, margarin és junkfood (gyorsétel) van, jelentősen nagyobb a veszélye a gyerekek viselkedészavarának. Ha táplálékunk nem felel meg agyunk biológiai igényeinek, mi sem tudunk megfelelően viselkedni.

A TÖBBSZÖRÖSEN TELÍTETLEN ZSÍRSAVAK HATÁSOSAK A SZELLEMI MEGBETEGEDÉSEK ELLEN.
Sokat ígérőek az esszenciális zsírsavak a szellemi betegségek kezelésében is. Az esszenciális zsírsavak javítják a hangulatot és az enyhe depressziót. A kutatások arra utalnak, hogy a skizofrén személyek az esszenciális zsírsavak megemelt bevitele esetén kevesebbet hallucinálnak. A Tudósok egyre inkább meggyőződnek arról, hogy a szociálisan elfogadhatatlan viselkedés a rossz táplálkozás miatti rossz agyműködésre vezethető vissza. Így az esszenciális zsírsavak a legfontosabb kezelő szerré lépnek elő.

Ön tudja pontosan, hogy mennyi és milyen minőségű zsírsavat kell felvennie napi szinten, hogy az egyensúly megmaradjon?

Sokfajta Omega 3 tartalmú olajat lehet kapni Sajnos a legtöbb készítmény csak Omega 3-at tartalmaz ami az Omega 3-6 szintéziséhez nem elég A szitézishez az Omega 3-6 arányának a fogyasztáskor kell megfelelő arányban a szervezetbe kerülni.

Nem létezik egyetlen olyan önálló olaj sem, ami a zsírsavakat éppen ebben az arányban tartalmazná. Csak ha az ember több értékes olajat kever a megfelelő mennyiségben, akkor érhető el ez az optimális arány és így az optimális egészségvédő hatás. A keverésük önmagában is külön tudomány.

A Witsenburg Natural Products tapasztalt táplálkozási szakértőkkel együtt kifejlesztett egy olajkeveréket, ami minden fontos követelménynek megfelel. Mind az íze, környezetbarát jellege, mind pedig az eltarthatósága megfelelő. Ez a különleges, kiegyensúlyozott keverék a következő nevet kapta:

 

OMEGA & MORE PERFECT BALANCE

AZ EGÉSZSÉGES OLAJKEVERÉK 9 növényi olajból keverve!

 

MI TESZI EZT AZ OLAJKEVERÉKET RENDKÍVÜLIVÉ?

Az OMEGA-3, -6 és 9 zsírsavak és azok aránya.

Táplálékunk túl kevés OMEGA-3 zsírsavat tartalmaz. Ha azonban több OMEGA-3-at veszünk magunkhoz (pl. lenmagolaj formájában), fellép az OMEGA-6 relatív hiánya. Ha több OMEGA-6-ot veszünk magunkhoz (pl. napraforgómag olaj formájában), akkor is felborul a zsírsav egyensúly.

A 2:1:1 arány a legmegfelelőbb egészségünk szempontjából.

 

Omega & More Perfect Balance

A keverék OMEGA-3 zsírsavakat (pl. alfa-linolénsavat), OMEGA-6 zsírsavakat (pl. linolsavat, arachidonsavat) és OMEGA-9 zsírsavakat (pl. olajsavat) tartalmaz optimális arányban. Az összes összetevő tisztítatlan, hidegen préselt, és ahol lehetséges, biológiai termékekből származik. A keverék optimális arányban tartalmazza az OMEGA-3,6 és OMEGA-9 zsírsavakat, konkrétan 2:1:1 arányban. Ez különösen fontos a keverék gyógyító hatásához. Mivel természetes eredetű termékről van szó, ez az arány apró eltéréseket mutathat, például különböző leszedések miatt.

Kiváló megoldás a vegetáriánusok részére is az egészség megőrzéséhez.

ÖSSZETÉTELE 9 olajból

A vitális zsírok és zsírsavak (átlagos) összetétele az Omega &More Perfect Balance -ban a következő táblázatban látható:

OLAJ                                        OMEGA-3     OMEGA-6      OMEGA-9

összes                                           40 %               20 %                 20 %

lenmagolaj                                   54 %                16 %                  21 %

napraforgómag olaj                     0,3 %                71 %                 16 %

szezámmag olaj                           0,5 %                45 %                 39 %

kókuszolaj                                   0,1 %                  2 %                   7 %

tökmag olaj                                 0,2 %                 55 %                 25 %

ligetszépemag olaj                      0,4 %                 75 %                   7 %

rizscsíra olaj                                  2 %                 34 %                  40 %

borágóolaj                                     -                      39 %                  18 %

zabcsíra olaj                                  2 %                 40 %                  43 %

Az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származik (BIO).

Továbbá az olajkeverék antioxidációs szerként természetes E-vitamint tartalmaz és rozmaringkivonatot a jobb eltarthatóság miatt. A keverékben a lecitinnek számos funkciója van. Elsősorban jó emulgeáló (megkötő) hatású, továbbá többek között gondoskodik arról, hogy a test a zsírokat jól felvegye és hasznosítsa. Ezen kívül kedvezően befolyásolja a zsírok transzportját a szervezeten belül, aminek következményeként a zsírok jobban feldolgozódnak.

Az Omega 3-6-9 zsírsavak egyéb egészségjavító hatásai

 1. Csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
 2. Segítik a fogyást és a dinamikus életet.
 3. Javítja a magzat és a csecsemő agyának fejlődését, és kedvező hatása van a koleszterinszintre.
 4. Segíti a tanulást, javítja az agyműködést.
 5. A szellemi betegségek és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása.
 6. Segítik a fogyást és a túlsúly leadását.
 7. Segít megelőzni a  rákos megbetegedéseket.
 8. Jó hatásúak a bőrre, hajra és körmökre.
 9. Segítség a Candida gomba leküzdésében.
 10. Több energiát szállítanak.
 11. Élelmiszerekben antioxidánsként működnek.
 12. Segít megelőzni az alzheimer és parkinson kort.

 Hogyan használja?

Reggelenként 3-20ml kávéskanállal kell bevenni, esetleg bele lehet keverni a müzlibe, joghurtba; kész ételhez és salátára is öntheti. Fontos: 12 év alatt a mennyiséget felezzük 6 év alatt negyedeljük.

Az adagolás azért ilyen nagy értékek között mozog, mert az egészségügyi minimum 3ml de a szervezetben számtalan feladata van ezért a nagyobb mennyiséget a testünk jobban szereti. Pl.: az elején a feltöltési időszakban, betegségek kezelésénél nagy fizikai és szellemi tevékenységnél, sportolás, tanulási időszakban.

Milyen Omega olajat érdemes fogyasztania?

 1. Nagyon fontos a tisztaság, olyan olajkeveréket válasszon, amelyek az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származzon (ÖKO).
 1. Optimális arányban tartalmazza az Omega olajakat, azaz 2:1:1 (Omega 3-6-9) ez az arány a legmegfelelőbb egészsége szempontjából!
 1. Csak hidegen préselt olajakból készüljön.

Ha Ön a Perfect balance olajat használja, sokkal összetettebb hatású egészség véde-lemben részesül, mint egy átlagos Omega zsírsavat tartalmazó olajjal.