Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan biztosíthatod a megfelelő egészségmegőrzést?

Egy egészséges keverék a gazdaságos

megoldás!

Milyen nehéz lehet pontosan annyi és olyan minőségű Omega zsírsavat felvenni, amire szükségünk van?!

Nem létezik egyetlen olyan önálló olaj sem, ami a zsírsavakat éppen a megfelelő arányban tartalmazná. Csak több értékes olaj megfelelő mennyiségű összekeverésével érhető el ez az optimális arány és  egészségvédő hatás.

A keverésük önmagában is külön tudomány.

A Witsenburg Natural Products tapasztalt táplálkozási szakértőkkel együtt kifejlesztett egy olajkeveréket, ami minden fontos követelménynek megfelel. Mind az íze, környezetbarát jellege, mind pedig az eltarthatósága megfelelő. Ez a különleges, kiegyensúlyozott keverék a következő nevet kapta:

OMEGA & MORE PERFECT BALANCE!

Csak növényi alapanyagokból!

MI TESZI EZT AZ OLAJKEVERÉKET RENDKÍVÜLIVÉ?

Az OMEGA-3 -6 és 9 zsírsavak, és azok aránya.

Táplálékunk túl kevés OMEGA-3 zsírsavat tartalmaz. Ha azonban több OMEGA-3-at veszünk magunkhoz (pl. lenmagolaj formájában), fellép az OMEGA-6 relatív hiánya. Ha több OMEGA-6-ot veszünk magunkhoz (pl. napraforgómag olaj formájában), akkor is felborul a zsírsav egyensúly.

A 2:1:1 arány a legmegfelelőbb egészségünk szempontjából.

ÖSSZETÉTEL

A vitális zsírok és zsírsavak (átlagos) összetétele az Omega &More Perfect Balance-ban a következő táblázatban látható:

OLAJ                                        OMEGA-3     OMEGA-6      OMEGA-9

összes                                           40 %               20 %                 20 %

lenmagolaj                                   54 %                16 %                  21 %

napraforgómag olaj                     0,3 %                71 %                 16 %

szezámmag olaj                           0,5 %                45 %                 39 %

kókuszolaj                                   0,1 %                  2 %                   7 %

tökmag olaj                                 0,2 %                 55 %                 25 %

ligetszépemag olaj                      0,4 %                 75 %                   7 %

rizscsíra olaj                                  2 %                 34 %                  40 %

borágóolaj                                     -                      39 %                  18 %

zabcsíra olaj                                  2 %                 40 %                  43 %

Az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származik (ÖKO).

Továbbá az olajkeverék antioxidációs szerként természetes E-vitamint tartalmaz, és rozmaringkivonatot a jobb eltarthatóság érdekében.

A keverékben a lecitinnek számos funkciója van. Elsősorban jó emulgeáló (megkötő) hatású, továbbá többek között gondoskodik arról, hogy a test a zsírokat jól felvegye és hasznosítsa. Ezen kívül kedvezően befolyásolja a zsírok transzportját a szervezeten belül, aminek következményeként a zsírok jobban feldolgozódnak.

A lecitint szójababból vonják ki, ezért önmagában is tartalmaz kis mennyiségben OMEGA-3 és OMEGA-6 zsírsavakat.

Egy ismerősömtől hallottam az Omega zsírsavak jótékony hatásáról. Az interneten böngészve találtam a weblapjukra. A lányom először nagyon idegenkedve fogadta a terméket (Omega 3-6-9), mivel az íze nem nevezhető kellemesnek. Szerencsére sikerült rábeszélnem a fogyasztására. Már a 2. üveg végénél tart, és azt tapasztaltam, hogy könnyebben veszi az iskolai akadályokat, jobb osztályzatokat kap azóta. Remélem, ez a tendencia a továbbiakban is megmarad!

 Üdvözlettel:  Ilona

                                                    

EGY EGÉSZSÉGES KEVERÉK

Ebben a keverékben minden egyes olajnak megvan a maga funkciója és egészségügyi hatása.

A lenmag mint a leggazdagabb OMEGA-3 zsírsav forrás került a keverékbe. Ez a legkiválóbb hatású olaj azon emberek számára, akik OMEGA-3 hiányban szenvednek. A lenmag többek között megakadályozza, hogy a vörös vértestek összetapadjanak, így csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

A napraforgómag olaj és a szezámmag olaj tartalmazza a legtöbb OMEGA-6-ot és kellemes ízt kölcsönöz.

A ligetszépe olaj és a borágóolaj főként magas gamma-linolénsav (GLS) tartalma miatt értékes. A GLS fontos prosztaglandinok (E1 típus) szintéziséhez nélkülözhetetlen. Ezek a hormonszerű anyagok gondoskodnak arról, hogy a vérnyomás és a koleszterin-koncentráció megfelelő szinten maradjon, befolyásolják a szívműködést és a vérátfolyást, és értágító hatásuk van.

Ezen tulajdonságaik segítenek a szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében.  Pozitív hatása van továbbá a GLS-nak az alábbi problémákra: premenstruális szindróma (PMS), túlsúly, bőrpanaszok és egyes jóindulatú melldaganatok. A gamma-linolénsav hasonlít a linolsavhoz (OMEGA-6), azonban az előbbi hosszabb zsírsavláncból áll. A gamma-linolénsav gyakran használt forrása a ligetszépe olaj, ami OMEGA-9 zsírsavakat is tartalmaz. A jóval drágább borágóolaj is tartalmaz OMEGA-9-et, sőt, kétszer annyit, mint a ligetszépe olaj.

A kókuszolajat azért használják fel, mert közepesen hosszú szénláncú (telített) zsírsavakat tartalmaz. Ezeknek a zsírsavaknak antimikrobiális hatása van (laurinsav), hasznosak a májnak, koleszterincsökkentő hatásuk van és javítják a zsírfelvételt.

A tökmagolaj nem csupán jó ízű, de OMEGA-3, -6 és -9 zsírsavakat tartalmaz. A tökmag gyógyító hatása prosztata problémáknál jól ismert.

A rizscsíra olaj stabil OMEGA-6 tartalmú olaj. Tisztítatlan formában gazdag forrása a viaszoknak és szteroloknak, amelyek a koleszterinszintet csökkentik.

A zabcsíra olaj többek között OMEGA-6 és -9 zsírsavtartalma miatt értékes.

A gyártási eljárás

Ezt a szokatlan olajkeveréket tökéletes körülmények között mechanikus úton, alacsony hőmérsékleten, káros fénybehatás nélkül préselik. Az Omega & More-ban található lenmagolajat például kb. 24 °C-on préselik. Az olajat légmentesen üvegekbe töltik. Az olaj nem tartalmaz transz-zsírsavakat. Ez az egyedülálló eljárás a garancia a stabilitásra, az optimális tápértékre és az olaj frissességére.

A tisztaság

Ahol lehetséges, az olajkeverék alkotórészei biológiai feldolgozásból származnak. Ez egyidejűleg garancia arra, hogy nincsenek genetikailag manipulálva. Ez egyébként a keverék összes alkotórészére igaz. A biológiai feldolgozás minősítés nem csak azt mutatja, hogy a növényeket hogyan dolgozzák fel, de tartalmazza a préselési eljárás követelményeit és az olajok további feldolgozását is. A keverék egyetlen olaja sem lett kémiai úton kezelve, és magától értetődően nem használnak szintetikus kiegészítő anyagokat sem az előállítása során. A Perfect Balance az Európai szabványok szerint minősített. Ezek a szabványok jelentősen szigorúbbak, mint például az amerikai normák.

Gyakorlatias és biztos csomagolás

Az Omega & More Perfect Balance légmentesen, 500 illetve 250 ml-es sötét üvegekben került csomagolásra, ezáltal az érzékeny esszenciális zsírsavak védelmet kaptak az oxigén és a fény ellen. Továbbá biztonsági okokból minden palack még kartonba is van csomagolva. Az olaj eltarthatóságának meghosszabbítása miatt a palackot le is fagyaszthatjuk, mert nem kell aggódni, hogy a palack a fagyasztástól szétrobban. A víztartalmú termékekkel ellentétben az olajok fagyasztás hatására zsugorodnak. Az olajkeverék 1000 mg-os kapszulákban is kapható.

Omega & More Perfect Balance

A keverék OMEGA-3  (pl. alfa-linolénsavat), OMEGA-6 (pl. linolsavat, arachidonsavat) és OMEGA-9 zsírsavakat (pl. olajsavat) tartalmaz optimális arányban. Az összes összetevő tisztítatlan, hidegen préselt, bio termékből származik. A keverék optimális arányban tartalmazza az OMEGA-3 és OMEGA-6 zsírsavakat, konkrétan 2:1 arányban. Ez különösen fontos a keverék gyógyító hatásához. Mivel természetes eredetű termékről van szó, ez az arány apró eltéréseket mutathat.

Szia Gyuri!
Egy új eredményről tudok beszámolni:
Anyukám pár napja nem viseli a szemüvegét, ugyanis teljesen tisztán lát. Korábban arról kérdeztelek, hogy pollen allergiában szenved és ihatja-e az olajat. Ez a kérdés teljesen megoldódott megszünt a homályos látása. Megnéztem az Interneten az Omega 3-6-9 zsírsavak jótékony hatását a látásra. Valóban jót tesz szó szerint idézem: A szem folyadékháztartását segíti, a belső szemnyomást szabályozza. A retina is tartalmaz Omega 3 zsírsavat.
Üdvözlettel: Magdi

 

Használati utasítás: Reggelenként 3-20ml-t kell bevenni kávéskanállal vagy belekeverni a müzlibe, joghurtba. 12 év alatt a mennyiséget felezzük.

Az adagolás azért mozog ilyen nagy értékek között, mert az egészségügyi minimum 3ml, de a szervezetben számtalan feladata van, ezért a nagyobb mennyiséget  szervezetünk jobban szereti. Pl: az elején a feltöltési időszakban, vagy  nagy fizikai és szellemi tevékenységnél, sportolásnál, tanulási időszakban.