Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Hogyan segíti az Omega zsírsav a Candidda kezelését

Az Omega zsírsavak Jelentősége a candida kezelésében

A candida kezelésénél fontos dietetikai változtatás a zsiradékok csökkentése szélsőséges esetben a megvonást a szervezetből Sajnos ezt az értelmezést sokan úgy gondolják, hogy az Omega zsírsavakat tartalmazó táplálék kiegészítőket is elhagyják az étkezésből.

Ez téves értelmezése a zsírsavak jelentőségéről és dietetikai szerepéről. Az Omega zsírsavaknak a szervezetben alapvető funkcionális szerepe van ami többek között kihatással van az immunrendszer működésére is. Ahhoz hogy Ön sikeresen belátható időn belül eredményt érjen el a candida kelésében az Omega zsírsavakat folyamatosan használni kell. Ha eddig ezeket a zsírsavakat tartalmazó táplálék kiegészítőket nem használta most mindenképpen el kell kezdeni a használatát

Szervezetünkben az Omega-3 zsírsavak közreműködnek létfontosságú vegyi hírvivő anyagok, a prosztaglandinok előállításában ezek az idegi ingerületek átvivői “kémiai hírvivők” amelyek lehetővé teszik a kommunikációt szervezetünk több trillió sejtje között. Ezen kémiai hírvivők receptorai a minden egyes sejtet körülvevő membránon belül „lebegnek”. Ezeket a „lebegő” receptorokat úgy tekinthetjük, mint kulcslyukakat, melyekben a megfelelő kulcs (kémiai hírvivő) változást idéz elő a sejten belül. Hogy a receptorok jól működjenek, a sejtmembránnak nagyon rugalmasnak és cseppfolyósnak kell lennie. A megfelelő cseppfolyóssághoz, és ez által a megfelelő kommunikációhoz elengedhetetlen az Omega 3 zsírsav jelenléte. Ha nincs elegendő Omega 3 a szervezetben, a hormonális rendszerek működése kevésbé hatékony.

Az Omega 3 zsírok szabályozzák az immunrendszer működését, de azok hiánya megakadályozza a szervezet egészséges működését.

A szervezetben történő szintézishez az esszenciális zsírsavak két fajtájának, az OMEGA-3 (alfa-linolénsav) és az OMEGA-6 (linolsav)-nak megfelelő aránya szükséges a test számára.

Sajnos mindennapi táplálékunk kevés Omega-3 zsírsavat tartalmaz, de ugyanakkor aránytalanul sok benne az Omega-6. Ez azért van, mert kevés Omega-3-at tartalmazó táplálék van a környezetünkben.

Az Omega-3 legfontosabb forrásai a tengeri hal és a lenmag. (54%)

Milyen nehéz lehet pontosan annyi és olyan minőségű zsírsavat felvenni, amire szükségünk van?

A szervezetben történő szintézishez az esszenciális zsírsavak két fajtájának, az OMEGA-3 (alfa-linolénsav) és az OMEGA-6 (linolsav)-nak megfelelő aránya szükséges a test számára.

Sajnos mindennapi táplálékunk kevés Omega-3 zsírsavat tartalmaz, de ugyanakkor aránytalanul sok benne az Omega-6. Ez azért van, mert kevés Omega-3-at tartalmazó táplálék van a környezetünkben.

Az Omega-3 legfontosabb forrásai a tengeri hal és a lenmag. (54%)

Mi az Omega 3/Omega 6 egyensúly?

Az Omega zsírok olyan zsírsavak, melyek kémiai szerkezetében egy vagy két kettős kötés található. Ezek a kettős kötések teszik lehetővé, hogy a zsírsavak egyedülálló módon fejtsék ki hatásukat a testünkben. Az Omega 3 zsírsav kettős kötése a harmadik helyen, míg az Omega 6-é a hatodik helyen található. Habár mind két típusú Omega zsírsav létfontosságú a szervezet számára, kultúránk rengeteg Omega 6-ot fogyaszt, Omega 3-at viszont alig. Ez a felborult egyensúlyi helyzet a krónikus betegségek melegágya.

Az eszkimók a legjobb példa az OMEGA-3 és OMEGA-6 arányának fontosságára. Az ő táplálékuk nagyon sok OMEGA-3-at tartalmaz, aránya az OMEGA-6-hoz 2,5:1, ami biztosan az OMEGA-3 legfelső határa. Bár kalória-bevitelük 60 %-a zsírból áll – főként nyers bálnazsírból – az eszkimóknál nagyon ritka a véralvadási zavarból származó szív és érrendszeri megbetegedés. Rák vagy cukorbaj is alig fordul elő közöttük. Ennek oka, hogy az általuk fogyasztott zsír nagyon sok esszenciális zsírsavat tartalmaz, a megfelelő arányban.

(Az eszkimók életének a tanulmányozása közben jöttek rá az Omega-3/6 arányának a fontosságára!)

Az Omega 3-6-9 zsírsavak egyéb egészségjavító hatásai

  1. Csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kockázatát
  2. Segítik a fogyást és a dinamikus életet
  3. Javítja a magzat és a csecsemő agyának fejlődését, és kedvező hatása van a koleszterinszintre
  4. Segíti a tanulást, javítja az agyműködést
  5. A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása
  6. Segítik a fogyást és a túlsúly leadását.
  7. Segít megelőzni a rákos betegségeket.
  8. Jó hatásúak a bőrre, hajra és körmökre
  9. Segítség a Candida gomba leküzdésében
  10. Több energiát szállítanak.
  11. Élelmiszerekben antioxidánsként működnek
  12. Segít megelőzni az alzheimer és parkinson kort

Ön tudja pontosan, hogy mennyi és milyen minőségű zsírsavat kell felvennie napi szinten?

Sokfajta Omega 3 tartalmú olajat lehet kapni Sajnos a legtöbb készítmény csak Omega 3-at tartalmaz ami az Omega 3-6 szintéziséhez nem elég, A szitézisnek az Omega 3-6 arányának a fogyasztáskor kell megfelelő arányban a szervezetbe kerúlni. Nem létezik egyetlen olyan önálló olaj sem, ami a zsírsavakat éppen ebben az arányban tartalmazná. Csak ha az ember több értékes olajat kever a megfelelő mennyiségben, akkor érhető el ez az optimális arány és így az optimális egészségvédő hatás.

A keverésük önmagában is külön tudomány.

A Witsenburg Natural Products tapasztalt táplálkozási szakértőkkel együtt kifejlesztett egy olajkeveréket, ami minden fontos követelménynek megfelel. Mind az íze, környezetbarát jellege, mind pedig az eltarthatósága megfelelő. Ez a különleges, kiegyensúlyozott keverék a következő nevet kapta:

OMEGA & MORE PERFECT BALANCE

AZ EGÉSZSÉGES OLAJKEVERÉK 9 növényi olajból keverve!

MI TESZI EZT AZ OLAJKEVERÉKET RENDKÍVÜLIVÉ?

Az OMEGA-3, -6 és 9 zsírsavak és azok aránya.

Táplálékunk túl kevés OMEGA-3 zsírsavat tartalmaz. Ha azonban több OMEGA-3-at veszünk magunkhoz (pl. lenmagolaj formájában), fellép az OMEGA-6 relatív hiánya. Ha több OMEGA-6-ot veszünk magunkhoz (pl. napraforgómag olaj formájában), akkor is felborul a zsírsav egyensúly.

A 2:1:1 arány a legmegfelelőbb egészségünk szempontjából.

Omega & More Perfect Balance

A keverék OMEGA-3 zsírsavakat (pl. alfa-linolénsavat), OMEGA-6 zsírsavakat (pl. linolsavat, arachidonsavat) és OMEGA-9 zsírsavakat (pl. olajsavat) tartalmaz optimális arányban. Az összes összetevő tisztítatlan, hidegen préselt, és ahol lehetséges, biológiai termékekből származik. A keverék optimális arányban tartalmazza az OMEGA-3,6 és OMEGA-9 zsírsavakat, konkrétan 2:1:1 arányban. Ez különösen fontos a keverék gyógyító hatásához. Mivel természetes eredetű termékről van szó, ez az arány apró eltéréseket mutathat, például különböző leszedések miatt.

Kiváló megoldás a vegetáriánusok részére is az egészség megőrzéséhez.

ÖSSZETÉTELE 9 olajból

A vitális zsírok és zsírsavak (átlagos) összetétele az Omega &More Perfect Balance -ban a következő táblázatban látható:

OLAJ OMEGA-3 OMEGA-6 OMEGA-9

összes 40 % 20 % 20 %

lenmagolaj 54 % 16 % 21 %

napraforgómag olaj 0,3 % 71 % 16 %

szezámmag olaj 0,5 % 45 % 39 %

kókuszolaj 0,1 % 2 % 7 %

tökmag olaj 0,2 % 55 % 25 %

ligetszépemag olaj 0,4 % 75 % 7 %

rizscsíra olaj 2 % 34 % 40 %

borágóolaj - 39 % 18 %

zabcsíra olaj 2 % 40 % 43 %

Az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származik (ÖKO).

Továbbá az olajkeverék antioxidációs szerként természetes E-vitamint tartalmaz és rozmaringkivonatot a jobb eltarthatóság miatt. A keverékben a lecitinnek számos funkciója van. Elsősorban jó emulgeáló (megkötő) hatású, továbbá többek között gondoskodik arról, hogy a test a zsírokat jól felvegye és hasznosítsa. Ezen kívül kedvezően befolyásolja a zsírok transzportját a szervezeten belül, aminek következményeként a zsírok jobban feldolgozódnak.

Az Omega 3-6-9 zsírsavak egyéb egészségjavító hatásai

  1. Csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
  2. Segítik a fogyást és a dinamikus életet.
  3. Javítja a magzat és a csecsemő agyának fejlődését, és kedvező hatása van a koleszterinszintre.
  4. Segíti a tanulást, javítja az agyműködést.
  5. A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása.
  6. Segítik a fogyást és a túlsúly leadását.
  7. Véd a rákos megbetegedésektől.
  8. Jó hatásúak a bőrre, hajra és körmökre.
  9. Segítség a Candida gomba leküzdésében.
  10. Több energiát szállítanak.
  11. Élelmiszerekben antioxidánsként működnek.
  12. Segít megelőzni az alzheimer és parkinson kort.

Hogyan használja?

Reggelenként 3-20ml kávéskanállal kell bevenni, esetleg bele lehet keverni a müzlibe, joghurtba; kész ételhez és salátára is öntheti. Fontos: 12 év alatt a mennyiséget felezzük 6 év alatt negyedeljük.

Az adagolás azért ilyen nagy értékek között mozog, mert az egészségügyi minimum 3ml de a szervezetben számtalan feladata van ezért a nagyobb mennyiséget a testünk jobban szereti. Pl.: az elején a feltöltési időszakban, betegségek kezelésénél nagy fizikai és szellemi tevékenységnél, sportolás, tanulási időszakban.

Milyen Omega olajat érdemes fogyasztania?

Az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származzon (ÖKO).

Optimális arányban tartalmazza az Omega olajakat, azaz 2:1:1 (Omega 3-6-9) ez az arány a legmegfelelőbb egészsége szempontjából!

Nagyon fontos a tisztaság, olyan olajkeveréket válasszon, amelyek alkotórészei biológiai feldolgozásból származnak. Ez egyébként a keverék összes alkotórészére igaz.

Ha Ön Perfect balance olajat használja, sokkal összetettebb hatású egészségvédelemben részesül, mint egy átlagos Omega zsírsavat tartalmazó olajjal.