Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Csalódott vagyok

Borzalmas álmom  volt az éjjel. Azt álmodtam, hogy az éjszaka kellős közepén kopogtatnak sőt inkább őrülten dörömbölnek az ajtómon. Felriadva mély álmomból, vattaszerű fejjel kibotorkálok az ajtóhoz, és próbálok egy-két mondatot összeeszkábálni a hívatlan éjszakai látogatómnak, miközben kinyitom az ajtó. Az ajtó előtt egy negyven év körüli nő áll feldúltan, mérgesen, és mielőtt elkezdhetném a nehezen kigondolt mondataimat elmondani, azonnal rám zúdítja problémáját, mintha száz éve ismernék egymást:

Csalódott vagyok – ezzel kezdte. Szerintem ez az egész felhajtás a kókuszzsír körűl egy humbug! Rosszak a tapasztalatain. A férjem cukorbeteg, a gyerekem túlsúlyos, és nekem epe és hasnyálmirigy gondjaim vannak. Ezért az interneten talált információk alapján, úgy döntöttem, hogy lecserélem az egészségtele étolajat az egészségesebbnek mondott kókuszzsírra. Megbeszéltem a családommal és pár barátom véleményére is kíváncsi voltam. Bár a barátaim tapasztalata változó volt de azért gondoltam, kipróbálom. Mi baj lehet? Örültem, mert úgy gondoltam, hogy teszek valamit az egészségünkért. Elmentem egy  bioboltba és láttam, hogy  többfajta kókuszzsír is található PL:Bio VCO, Szűz, Bioszűrt, ízetlen stb. Mivel a bio kókuszzsirt nagyon drágának találtam, és barátaim is többen az olcsóbb kókuszzsírt használják, úgy döntöttem, hogy inkább én is ezt a kókuszzsírt próbálom ki. Gondoltam a kókuszzsír, az úgyis egészséges, jó lesz nekem az olcsóbb is. Nagy örömmel elkezdtem használni és vártuk a javulást, de az elmaradt. Sőt pár héten belül a gyerekem felszedett még egy pár kilót. Mivel a férjem furcsán érezte magát, és én sem tapasztaltam a várt javulást, ezért szerintem ez egy nagy átverés.

Az Ön weboldalán és mindenhol a csodálatos hatásokat lehet olvasni, de ezeket a hatásokat nem éreztük. Nem tudom , miért áltatják az embereket azzal, hogy ez az igazi megoldás?! Most mit csináljak? Teljesen kétségbeestem, mert annyira örültem, hogy végre megtaláltam a hatékony megoldást, de ehelyett sajnos ártottam magamnak és a családnak is.  
 
Mit csináltam rosszul?

Én úgy meglepődtem a kérdésen, és az egész helyzeten, hogy dübörgő szívvel hirtelen felriadtam. Az éjszakai látogatom rádöbbentett, hogy ez egy létező probléma. Amikor kicsit megnyugodtam, az éjszaka közepén leírtam a fejembe cikázó  gondolataimat a probléma gyökereiről és a megoldásról. Önnek vannak rossz tapasztalatai? Ön is csalódott a kókuszzsírban vagy kiábrándult a sok helyen leírt csodálatos hatásából, amit végül nem tapasztalt ? Figyelembe véve kereskedelemben kapható kókuszzsírokat, a probléma  valós és egyre növekvő méreteket ölthet, és érthető lehet a csalódottság.... de nem a kókuszzsírral van baj, hanem a téves választással

A kókuszzsír  egy csodálatos anyag! A természet ajándéka az egészséges élethez de a kókuszzsíroknál lényeges különbségek vannak a minősítés mögött, és a fogyasztás előtt ezt fontos tudnia, hogy felelősségteljes döntést tudjon hozni a megfelelő minőség kiválasztásához mert....   Vannak olyan élethelyzetek, amikor ezeket a különbségeket figyelembe kell venni a használatakor.  Figyelembe kell vennie, amikor a betegségek kezelésénél a helyes étrendbe kell beilleszteni ( cukorbetegség, crohn, epe, stb) a kókuszzsírt és ilyenkor fontos, hogy tudja, melyik minőséget használja az eredményesebb gyógyulásért és, hogy ne ártson a betegnek.  

Miért fontos ezt figyelembe venni?

A kókuszzsír nem csak egy étolajat kiváltó új zsiradék, hanem egy teljes értékű élelmiszer!   „Egész gyógyszertár egyetlen üvegben”  Így hívják a Távol-keleten, és ennek meg van az oka! Hogy mi? Ez Önnek is nyilvánvaló lesz, ha megismeri az alapvető minőségi különbségeket a kókuszzsírnál.

 A tévedés áldozatai.

Legtöbb ember az internetről, és a barátaitól tájékozódik fontos kérdésekben. Az interneten és az újságokban megismert számtalan pozitív hatás miatt vásárolnak kókuszzsírt. Az interneten és az újságokban leírt különleges tulajdonságokat a szakirodalom is megerősíti.  

De a szakirodalom a szűz kókuszzsírról írja a különleges hatásokat, tehát a interneten és az újságokban megjelenő cikkek a szűz kókuszzsír hatásairól írnak  "

A szűz kókuszolaj a legegészségesebb olaj a földön" Dr. Bruce Fife, a természetgyógyász, orvos és  írója a "Coconut cures" és a "The Coconut Miracle" könyveknek  

Ellenben a sima szűrt (konvencionális, Nagyüzemi ) kókuszzsír egészségügyi hatásai nem azonosak a Bio vco vagy szűz és a Bio technológiával készült kókuszzsírral, mert az sok szempontból más zsiradék.  

Mi a kókuszzsír?

A kókuszdió fehér húsában( kopra) található zsiradékot  hívják kókuszzsírnak amit többféle eljárással nyerhetnek ki a kókuszhúsból.  A kókuszdió. fehér húsában található zsiradék kinyerésének a technikája határozza meg  minőséget.

Kétfajta kókuszzsír/olaj van használatban.

1.    Szűz, VCO kókuszolaj kókusz ízű (hidegen préselik vegyszermentes feldolgozás,
2.   Szűrt, RBD, konvencionális olaj finomított, fehérített szagtalanított íztelen. Általában ez a kókuszzsír/olaj található a legtöbb helyen (gőzőléssel vagy vegyileg vonják ki a kókuszzsírt a koprából)   A kókuszolaj és a kókuszzsír név alatt ugyan azt az anyag értendő, mert a kókuszdió fehér húsában 92%-os telített zsír található. Mivel 24 fokon olvad a természetes termőhelyén mindig folyékony állapotban található ezért olajnak nevezik de 92% os telített zsír. Mivel főzésnél kevés helyen használható a kókusz ízű kókuszzsír ezért készítenek szűrt RDB zsírt is

Az alábbi táblázatban Ön is láthatja a VCO kókuszzsír zsírsav összetételét: VCO, szűz kókuszolaj legalább 9 zsírsavat tartalmaz (közepes láncú zsírsavak), nevezetesen kapronsav, kaprilsav, kaprinsav, laurinsav, mirisztinsav, Palmitinsav, Palmitoleinsav, sztearinsav, olajsav.     GLC tartományban zsírsavösszetétel

 1. Kapronsav (C 06:00) (%) 0,4-0,6
 2. Kaprilsav (C 08:00) (% )5,0-10,0
 3. Kaprinsav (C 10:00) (% ) 4,5-8,0
 4. Laurinsavat (C 00:00) (%) 43,0-53,0
 5. Mirisztinsav (C 14:00) (%) 16,0-21,0
 6. Palmitinsav (C 16:00) (%) 7,5-10,0
 7. Palmitoleinsav (C 16: 1) (%) 2,0-4,0
 8. Sztearinsav (C 18:00) (%) 5,0-10,0
 9. Olajsav (C 18:02) (% )1,0-2,5

  "Szűz kókuszolaj funkcionális élelmiszer ", amely egészségügyi előnyök felett és azon túl az alapvető tápanyagok forrása."                                                               Dr. Mary Enig. Dr. Enig    

A nagyüzemi módszerekkel készített szűrt (RDB vagy konvencionális) kókuszzsír/olaj lényegesen eltér a fent bemutatott szűz kókuszzsír minőségétől és természetesen a hatásaib is jelentős különbség van.

Tehát Ön tájékozódik a neten, elolvassa azokat a cikkeket, amik valójában a szűz kókuszzsír előnyös tulajdonságairól szólnak, és utána mivel nem tudja a lényeges különbséget (mert sehol nem írják vagy mondják, hogy ez nem az a minőség, csak a nevében hasonlít) elmegy a bioboltba, és megveszi a szűrt, RDB, konvencionális kókuszzsírt abban a hiszemben hogy ez az igazi   

Minden feldolgozási folyamat csökkenti a  hatását, és az RDB zsírok előállításánál jelentősen csökkenhet a minőség a feldolgozás következtében   A különbség a feldolgozás minősége és folyamata során történő változások miatt jelentkezik, és ezért figyelnie kell Önnek arra, hogy milyen minőségű kókuszzsírt használ, hogy a legjobb megoldást választhassa mind az egészséges életmód során, mind kritikus élethelyzetben. Hogy mitől van ilyen nagy különbség a kókuszzsírok között? Ezt Ön is könnyen megértheti, ha a kókuszzsír különleges tulajdonságát adó zsírsav szerkezetét megismeri. Ne féljen, nem fogom hosszú szakzsargonnal untatni, csak pár lényeges dolgot bemutatok Önnek, hogy megértse a különbséget (ne féljen, nem fog fájni:)  

Két különlegesség teszi a kókuszzsírt egyedülálló tulajdonságúvá:

 • 1.  közepes lánchosszúsága
 • 2.  laurinsav tartalma   

Alapvetően minden zsír és olaj, amit használunk(étolaj, sertészsír stb.) hosszú láncszemű zsírláncokból áll, és emiatt kell a lipáz enzim az emésztéséhez. Azért, hogy egyes zsírlipidekké essen szét a lánc, és a szervezetben fel tudjon szívódni.  

KIVÉTEL A KÓKUSZZSÍR!  

A kókuszzsír közepes lánchosszúságú zsír, ezért vegyileg könnyen oldódik. Ezért használható eredményesen betegségeknél kiegészítő anyagnak, mert nem kell hozzá lipáz enzim, és emiatt más utat jár be a szervezetben. Ettől egyedülálló zsiradék a világon a kókuszzsír!   A kókuszzsírnak egyik legkülönlegesebb tulajdonsága a zsírláncok könnyű vegyi oldódása,  ami miatt az emésztésnél nem kell enzim a láncok bontásához,.

Egy olyan zsír, ami vegyileg ilyen könnyen oldódik sokkal kíméletesebb, és vegyszermentes feldolgozást igényel, ha meg akarják őrizni az eredeti minőségét.   Ezt a kíméletes feldolgozási folyamatot nehéz megvalósítani ipari előállításnál. Az élelmiszeriparban "normális", hogy hidrogenizációs folyamatokat  használnak olyan vegyületeket felhasználva, mint a hexán petróleum vagy egyéb vegyszerek a több olaj kinyerése érdekében.  

Ez nem újdonság, hiszen gondoljon bele, hogy a most használt olaj milyen mértékben változik a feldolgozás hatására. A sütéshez használt étolajok és a hidegen préselt oliva olaj, köszönő viszonyban sincsenek egymással az egészség javításánál.

 "Egész gyógyszertár egyetlen üvegben", így hívják manapság a kókuszolajat a Fülöp-szigeteken, ahol a szűz kókuszolaj a szó szoros értelmében egy robbanásszerű fejlődést okozott a súlyosabb , és kevésbé beteg emberek kezelése terén, és sokaknak  hozott hihetetlenül gyors enyhülést és gyógyulást. Százak, sőt ezrek ajánlják a sikeres gyógyulásukat követően, folyamatosan rákérdezve, hogy „hol tudnék még többet szerezni ebből a szűz olajból?”.
Dr Bruce Fiffe
  

Gondolja el ha stabil szerkezetű növényi olajnál ilyen nagy különbség lesz a feldolgozás következtében milyen különbség lesz a feldolgozás miatt egy gyenge szerkezetű kókuszzsírnál? A nagyüzemi  feldolgozás során sérülnek  a zsírsavláncok,  megváltozik a kókuszzsír minősége,  mint a technológiai leírás is mutatja a tömegtermelést elősegítő vegyszeres zsírkivonás a kókuszkoprából, megváltoztatja a  zsírsavakat emiatt azok másképpen hatnak.   A kókuszzsírnál a feldolgozás minősége hatványozottan jelentkezik a zsírláncok gyenge kapcsolódása miatt.  

Helytelen feldolgozáskor csökken az egészségjavító hatása, mert másmilyen összetételű és hatású zsír lesz belőle A kókuszzsír 92% telített zsír, és ha változik a zsírsav szerkezete, a telített zsír rossz tulajdonságai is megjelennek! Másképpen hat, mint az eredeti szűz kókuszzsír és a bio technológiával készűlt kókuszzsír! Melyik zsírsav tűnik el teljesen, és mennyire változik a szerkezete, az a feldolgozás során használt anyagoktól erősen függ.  Érdekes, hogy sok megoldás van a kókuszzsír kinyeréséhez a kókuszdióból, de ez legtöbb helyen féltve őrzött titok. Nem publikus  A feldolgozásnál a bio technológiát pont azért használják, mert a kókuszzsír természetes tulajdonságait meg akarják őrizni. A bio vegyszermentes gőzöléses feldogozás teszi lehetővé a minőség megőrzését!  

Mind az ellenőrizetlen környezeti tényezők, mind a többszöri illetve vegyszerrel történő feldolgozási folyamat csökkenti e természet adta csodaszer hatékonyságát Dr Bruce Fiffe  

A bio meghatározás nem csak az organikus környezetet és termesztést jelenti, (vegyszermentesség stb, amit most ön is megismerhet a következő táblázatból) de a feldolgozás folyamatában is jelentős különbség van. A kókuszzsír típusok előállításával ezen az oldalon nem foglalkozom, hanem csak termesztés és feldolgozás közben látható minőségi különbséggel, mert mint Ön is láthatja a probléma gyökere itt található. A termesztés és feldolgozás folyamatában látható különbség a bio és az ipari  kókusz olaj előállításában:

Szűrt, RDB, konvencionális kókuszzsír/olaj környezeti és feldolgozási alapjai.

 • 1.    Anagyüzemi termesztésnél használnak műtrágyát és rovarirtó szereket is a növények termesztésekor.
 • 2.    A kókusz feldolgozása során nyílt tüzet használnak a hús kiszárítására. Ez azonban felszabadítja a PAC-ket (poliaromás carbonátokat) amelyek veszélyeztetik az egészséget
 •  3.   Az élelmiszeriparban "normális", hogy hidrogenizációs folyamatokat használnak olyan vegyületekkel, mint a hexán,  petróleum a több olaj kinyerése érdekében.
 •  4.    Szállítás nem ellenőrzött tartályokban történik.
 •  5.    Csomagolás: veszélyes műanyag edények is lehetnek. 

Az Bio (organikus) élelmiszerek előállításának alapelvei: semmi vegyület semmi mesterséges fertőtlenítőszer. 

 • 1.    a kókuszpálmák tökéletes organikus körülmények közötti növekednek és a kókuszdiókban kialakuló anyagok vegyszermentesek.
 • 2.    A gyümölcsök tiszta, ellenőrzött körülmények között történő előkészítése. A kókuszhúst szárítóban szárítják, és nem a napon.
 • 3.    A érett gyümölcsök vegyszermentes feldolgozáson megy keresztül, így megőrizve a kókuszdióban azbalkotóanyagok természetes szerkezetét.
 • 4.    A szállítás, szállító eszközök és csomagoló anyagok organikus minőségűek.
 • ( a Witsenburg Naturals Products különleges műanyag dobozokat csináltat, mert az egyszerűbb műanyag dobozok, zacskók nem felelnek meg az egészségügyi előírásoknak az olcsó műanyag káros anyag kibocsátása miatt.

  A szűz kókuszolaj legjelentősebb tulajdonsága az, hogy miközben egy tápanyag, egyszerre antibiotikum és immunerősítő is, egy olyan szer, mely képes szabályozni az élettani funkciókat és a szervezet védekező képességét
Dr. Mary Enig. Dr. Enig

 
Hogy egyszerűbbé tegyem a minőség átlátását,
elkészítettem a hatóanyag csökkenési sorrendet a kókuszzsírokról a feldolgozási folyamatokat figyelembe véve:

 • Bio szűz (VCO ) kókuszolaj  Bio környezet, a hőkezelés és vegyszermentes feldolgozás minden alkotó elem tökéletesen természetes. Magas vitamin tartalommal.
 • Bio RDB olaj: Bio környezet vegyszermentes feldolgozás minden alkotóelem tökéletesen természetes. Hőkezelés következtében vitaminmentes, de a zsírsavak szerkezete sérülésmentes
 • Szűz ( vco ) kókuszola. Hideg sajtolás Hőkezelés és vegyszermentes feldolgozá: A termesztés közben vegyszer használat engedélyezett ellenőrizetlen körülmények.
 • RDB olaj: Konvencionális (vegyszeres) feldolgozási folyamatokon megy keresztül a kókuszsír. A feldolgozás következtében vitaminmentes. Vannak jók és vannak olyanok, amit bioüzemanyagként használnak az autókba. Ez sok problémát okozhat.

A legtöbb cégnél egy nehezen végigkísérhető (titkos) folyamaton megy keresztül a kókuszzsír, aminek hatására az olajnak a minősége nagyon változó a feldolgozástól függően  

"Szerves szűz kókuszolaj egyedülálló, mert a legegészségesebb olaj, és jól tudod használni. Ez az olaj rendelkezik rengeteg jó egészségügyi hatással, amit a kutatások alátámasztottak. Dr. Mark Atkinson határozottan támogatja, hogy a szerves szűz kókuszolaj része legyen a napi táplálkozási tervnek. "  
Dr. Mark Atkinsion, holisztikus egészségügyi orvos
 
 
Az organikus élelmiszerek előállításának alapelvei: semmi vegyület,  semmi mesterséges fertőtlenítőszer. Teljes dokumentum  

 1. A bio (vagy más néven organikus) azt jelenti, hogy a növények műtrágya  és rovarirtó szerektől mentesen növekednek. És nem csak manapság, hanem  már sok-sok éve ezek a növények (szó sorrend váltás) így növekednek. Annak ellenére, hogy az ültetvényeink messze Ázsiában vannak, azokat rendszeresen  európai ügynökségek és hivatalok ellenőrzik, akik a szigorú európai szabályozásoknak  megfelelően végzik a munkájukat. Talajmintát vesznek, ellenőrzik a feldolgozó üzemeket. Ezeket a szervezeteket nemzetközi törvények is kötelezik, amelyek igen szigorúak,  és egyszerűen nem lehet őket figyelmen kívül hagyni, vagy kijátszani. helyette (melyeket messzemenően figyelembe vesznek a termesztés és feldolgozás során)  
 2. Minden bio minősítésű terméket ugyanilyen szigorú szabályok szerint kell feldolgozni. A kókuszolajra nézve, pl. a nyílt láng (tűz) használata nem engedélyezett. Emiatt csak meleg levegő használatával szárítjuk a kókuszaink húsát. A kókuszolajat 110 fokon gőzöléssel olvasztjuk ki a koprából és utána szűrjük. Ezek fontos részei a feldolgozásnak mert így őrzi meg legjobban a minőségét és összetételét a bio szűrt kókuszzsír/olaj.
 3. A konvencionális termesztésnél használnak műtrágyát és rovarirtó szereket is a növényektermesztésekor. A kókusz fel dolgozása során nyílt tüzet használnak a kókuszhús kiszárítására. Ez azonban felszabadítja a PAC-ket (poliaromás carbonátok) amelyek veszélyeztetik az egészséget. A bio gazdálkodásokban ez természetesen nem lehetséges.
 4. Követjük a biotermékek előállítására vonatkozó szigorú szabályokat és törvényeket.
 5. Az olajjal teli tartályokat Hollandiába szállítjuk, és ott kerülnek kiszerelésre, a biotermékekre vonatkozó előírásoknak megfelelően.
 6. A Witsenburg Natural Products meglehetősen komoly összegeket áldoz a szegények megsegítését célzó programok támogatására. Sri-Lanka ültetvényünkön ingyenes orvosi ellátást biztosítunk a dolgozóinknak. Célunk, hogy a dolgozóink és családjuk egészségben és boldogan tudjanak élni. A Fülöp-szigeteken forgattunk egy filmet, ami a gyermekek emberi jogairól szól. A filmelőzetes itt tekinthető meg: www.liletneverhappened.org

 
Emellett nekünk nemzetközi import engedélyre is szükségünk van a termékek harmadik világból történő importjához.  Ezek az importengedélyek csak egy évig érvényesek, aztán ugyanolyan szigorú ellenőrzések mentén újra kell őket érvényesíttetni.
 Üdvözlettel. Martien Witsenburg.

Kedves Éjszakai látogatóm.
 
Ön semmit nem csinált rosszul.  A sok kókuszzsír típus közül nem tudhatta, hogy melyiket vegye mert ezeket az információkat eddig nem mondta el Önnek senki.  Ön is láthatja a termesztés és feldolgozás döntő jelentőséggel bír a kókuszsír/olaj minőségére és a megnevezése segít Önnek a megfelelő kiválasztásában Most már ön is tudja a különbségeket és a használatnál, fogyasztásnál figyelembe tudja ezt venni. Biztonságosan kiválaszthatja az élethelyzetnek megfelelő minőséget!   

A  Bio szűrt kókuszzsírral Ön a kiemelt élethelyzetnek megfelelő zsiradékot tudja használni.
 
Sok ember a téves információ miatt csak egy zsírcsereként illeszti be a napi étkezésbe a kókuszzsírt ezért  megszokásból veszik az olcsóbb kókuszzsírt de evvel megfosztják magukat a számtalan hosszútávú pozitív egészségjavító hatástól. A bio  minőségű VCO és RDB  kókuszsír jelentősebb hatással van az egészség fenntartásában mint azt sokan gondolják. Részletes információkat a kókuszzsír hatásairól és használatáról a www.kokuszdieta.hu weblapon találhat  Ha keveset főz és lehetősége van rá egyszerűen egyen kanállal vco vagy biokókuszzsírt . Ajánlott mennyiség napi 2-3 evőkanál. Külső használatkor pl bőrre, hajra kenve szűz vagy bio termékeket használjon! 
 

A kókuszzsír mindenféleképpen egészségesebb megoldás a napi főzéshez, mert telített zsírt visz be a szervezetbe. A telített zsír fontos. De én inkább a szűz kókuszolajat használom, mert minimális a feldolgozottsága. Ez olyan közel áll a természethez, amennyire csak lehetséges. És azt hiszem, hogy az élelmiszerek, amelyek ilyen közeliek a természethez, sokkal egészségesebbek, jobb és magasab tápértékűek. Mert a túlzott feldolgozáskor a tápanyagok nagyobb részei elvesznek.
Dr Bruce Fiffe

 
„Egész gyógyszertár egyetlen üvegben”, így hívják manapság a kókuszolajat a Fülöp-szigeteken, ahol a szűz kókuszolaj a szó szoros értelmében egy robbanásszerű fejlődést okozott a súlyosabb , és kevésbé beteg emberek kezelése terén, és sokaknak  hozott hihetetlenül gyors enyhülést és gyógyulást. Százak, sőt ezrek ajánlják a sikeres gyógyulásukat követően, folyamatosan rákérdezve, hogy „hol tudnék még többet szerezni ebből a szűz olajból?”.
Dr Bruce Fiffe

 

Nézet:
Rendezés:
Raktáron

Miért kínozza a szervezetét zsírmentes diétával?

A zsír használatával többhatású megoldást talál az egészsége javítására!
Ismerje meg az egészséges zsírokat!

A téves információ - Féligazságok a zsírokról

Évek óta folyamatosan hallható, olvasható a médiában, hogy a zsírok egészségtelenek, súlygyarapodást, elhízást és egyéb betegséget okoznak. A SPORTOLÓK RETTEGVE NÉZIK A NAPI ÉTRENDJÜKBEN MENNYI A ZSÍR, OLAJ. A médiákban folyamatosan elhízott embereket látunk, de vajon mi a tényleges valóság?

Miért kellenek a zsírok a szervezetnek?

Ha jobban megnézzük a zsírokat, kiderül, hogy a létfontosságú telített és telítetlen zsírok, olajak helyes alkalmazásával súlycsökkenés érhető el, a sportteljesítmény látványosan javul, és rengeteg betegséget megelőzhetünk. A sejtépítésben szintén nélkülözhetetlen szerepe van a zsíroknak Az új sejtek sokkal jobb minőségűvé válnak a tudatos zsírhasználatú táplálkozással. Ezen az oldalon erről és az ehhez kapcsolódó egészséges megoldásokról talál információkat az érdeklődő.

2.790 Ft
Raktáron

Kiszerelés: 2000 g/2220ml

Összetétel: Szerves tiszta kókusz olaj/zsír, közepes lánchosszúságú telített zsír, transzzsírsav mentes
Beltartalom: 25 c olvadó íztelen  illattalan zsír energia tartalom 100ml olajban: 3677kj/878kcal
Zsírtartalom:99gr termékben: telített: 86.5g, egyszeresen telítetlen: 6.5, többszörösen telítetlen: 1,5g

Laurinsav tartalom: 43,2 g 

7.990 Ft
Raktáron

Kiszerelés: 450gr/500ml

Összetétel: Szerves tiszta kókusz olaj/zsír, közepes lánchosszúságú telített zsír, transzzsírsav mentes
Beltartalom: 24.5 c olvadó kókusz ízű zsír energia tartalom 100ml olajban: 3330kj/818kcal
Zsírtartalom:90gr termékben: telített: 81,9g, egyszeresen telítetlen: 5,4, többszörösen telítetlen: 2,7g
Laurinsav tartalom: 43,2 g  A laurinsav immunerősítő ( anyatejben található)

Felhasználás: Főzéshez, süteményhez, hidegen vaj helyett, szendvicsekhez és külsőleg

4.160 Ft