Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nélkülözhetetlen Omega 3 6 zsírsav a fogyókúrához

Az Omega 3 6 zsírsavak segítik a fogyást és a túlsúly leadását!

Az esszenciális zsírsavak gyorsítják az anyagcserét és megemelik az energiaszintet. Ez azt jelenti, hogy több kalória kerül elégetésre. Az Omega zsírsavak hiányában a szervezet folyamatosan hiányt észlel a zsírsav mennyiségében, ezért felhalmozó állapotba kapcsol, és nem engedi a zsírvesztést.

Ha nem fogyaszt elegendő Omega 3 zsírsavat, nem tud lefogyni!

A túlzott étvágy és a nassolási kényszer gyakran bizonyos tápanyag hiányára vezethető vissza. Az Omega zsírsavak kiegyensúlyozott felvétele ezt meg tudja akadályozni, így megszüntetik a frusztráltságból származó nassolási vágyat. Kedélyjavító hatásúak, az ember nem csupán jobban érzi magát, de tele lesz energiával. Az aktív életre való igény is megnő.

Sok embernél a folyadékok visszatartása is hozzájárul a túlsúlyhoz. A zsírsavak segítik a felesleges mennyiségű folyadékok veséken keresztül történő leadását.

A szervezetben történő szintézishez az esszenciális zsírsavak két fajtájának, az OMEGA-3 (alfa-linolénsav) és az OMEGA-6 (linolsav)-nak megfelelő aránya szükséges a test számára.

Sajnos mindennapi táplálékunk kevés Omega-3 zsírsavat tartalmaz, de ugyanakkor aránytalanul sok benne az Omega-6. Ez azért van, mert kevés Omega-3-at tartalmazó táplálék van a környezetünkben.

Az Omega-3 legfontosabb forrásai a tengeri hal és a lenmag. (54%)

Az eszkimók a legjobb példa az OMEGA-3 és OMEGA-6 arányának fontosságára. Az ő táplálékuk nagyon sok OMEGA-3-at tartalmaz, aránya az OMEGA-6-hoz 2,5:1, ami biztosan az OMEGA-3 legfelső határa. Bár kalória-bevitelük 60 %-a zsírból áll – főként nyers bálnazsírból – az eszkimóknál nagyon ritka a véralvadási zavarból származó szív és érrendszeri megbetegedés. Rák vagy cukorbaj is alig fordul elő közöttük. Ennek oka, hogy az általuk fogyasztott zsír nagyon sok esszenciális zsírsavat tartalmaz, a megfelelő arányban.

(Az eszkimók életének a tanulmányozása közben jöttek rá az Omega-3/6 arányának a fontosságára!)

Szervezetünkben az Omega-3 zsírsavak közreműködnek létfontosságú vegyi hírvivő anyagok, a prosztaglandinok előállításában és az Omega-6 zsírsavak a szervezet bizonyos funkcióihoz elengedhetetlenek. Viszont a klinikai vizsgálatok azt igazolták, hogy ha az arányuk túl nagy az Omega-3 zsírsavakhoz képest, gyulladáskeltő prosztaglandinokat is létrehoznak, melyek elősegítik a rákos daganatok kialakulását és növekedését. Az Omega-3 zsírok (alfa-linolénsav) viszont az Omega-6 effajta hatását féken tartják.

Az Omega zsírsavak egyéb egészségjavító hatásai

  1. Csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kockázatát
  2. Javítja a magzat és a csecsemő agyának fejlődését, és kedvező hatása van a koleszterinszintre
  3. Segíti a tanulást, javítja az agyműködést
  4. A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása
  5. Segítik a fogyást és a túlsúly leadását.
  6. Segít megelőzni a rákos megbetegedéseket.
  7. Jó hatásúak a bőrre, hajra és körmökre
  8. Segítség a Candida gomba leküzdésében
  9. Több energiát szállítanak.
  10. Élelmiszerekben antioxidánsként működnek
  11. Segít megelőzni az alzheimer és parkinson kort

Ön tudja pontosan, hogy mennyi és milyen minőségű zsírsavat kell felvennie napi szinten?

Sokfajta Omega 3 tartalmú olajat lehet kapni. Sajnos a legtöbb készítmény csak Omega 3-at tartalmaz, ami az Omega 3-6 szintéziséhez nem elég Nem létezik egyetlen olyan önálló olaj sem, ami a zsírsavakat éppen ebben az arányban tartalmazná. Csak ha az ember több értékes olajat kever a megfelelő mennyiségben, akkor érhető el ez az optimális arány és így az optimális egészségvédő hatás. A keverésük önmagában is külön tudomány.

A Witsenburg Natural Products tapasztalt táplálkozási szakértőkkel együtt kifejlesztett egy olajkeveréket, ami minden fontos követelménynek megfelel. Mind az íze, környezetbarát jellege, mind pedig az eltarthatósága megfelelő. Ez a különleges, kiegyensúlyozott keverék a következő nevet kapta.

OMEGA & MORE PERFECT BALANCE

AZ EGÉSZSÉGES OLAJKEVERÉK 9 növényi olajból keverve!

MI TESZI EZT AZ OLAJKEVERÉKET RENDKÍVÜLIVÉ?

Az OMEGA-3, -6 és –9 zsírsavak és azok aránya.

Táplálékunk túl kevés OMEGA-3 zsírsavat tartalmaz. Ha azonban több OMEGA-3-at veszünk magunkhoz (pl. lenmagolaj formájában), fellép az OMEGA-6 relatív hiánya. Ha több OMEGA-6-ot veszünk magunkhoz (pl. napraforgómag olaj formájában), akkor is felborul a zsírsav egyensúly.

A 2:1:1 arány a legmegfelelőbb egészségünk szempontjából.

Omega & More Perfect Balance

A keverék OMEGA-3 zsírsavakat (pl. alfa-linolénsavat), OMEGA-6 zsírsavakat (pl. linolsavat, arachidonsavat) és OMEGA-9 zsírsavakat (pl. olajsavat) tartalmaz optimális arányban. Az összes összetevő tisztítatlan, hidegen préselt, és ahol lehetséges, biológiai termékekből származik. A keverék optimális arányban tartalmazza az OMEGA-3,6 és OMEGA-9 zsírsavakat, konkrétan 2:1:1 arányban. Ez különösen fontos a keverék gyógyító hatásához.

Kiváló megoldás a vegetáriánusok részére is az egészség megőrzéséhez.

ÖSSZETÉTELE 9 olajból

A vitális zsírok és zsírsavak (átlagos) összetétele az Omega &More Perfect Balance -ban a következő táblázatban látható:

OLAJ OMEGA-3 OMEGA-6 OMEGA-9

összes 40 % 20 % 20 %

lenmagolaj 54 % 16 % 21 %

napraforgómag olaj 0,3 % 71 % 16 %

szezámmag olaj 0,5 % 45 % 39 %

kókuszolaj 0,1 % 2 % 7 %

tökmag olaj 0,2 % 55 % 25 %

ligetszépemag olaj 0,4 % 75 % 7 %

rizscsíra olaj 2 % 34 % 40 %

borágóolaj - 39 % 18 %

zabcsíra olaj 2 % 40 % 43 %

Az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származik (ÖKO).

Továbbá az olajkeverék antioxidációs szerként természetes E-vitamint tartalmaz és rozmaringkivonatot a jobb eltarthatóság miatt. A keverékben a lecitinnek számos funkciója van. Elsősorban jó emulgeáló (megkötő) hatású, továbbá többek között gondoskodik arról, hogy a test a zsírokat jól felvegye és hasznosítsa. Ezen kívül kedvezően befolyásolja a zsírok transzportját a szervezeten belül, aminek következményeként a zsírok jobban feldolgozódnak.

Az Omega 3-6-9 zsírsavak egyéb egészségjavító hatásai

  1. Csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
  2. Segítik a fogyást és a dinamikus életet.
  3. Javítja a magzat és a csecsemő agyának fejlődését, és kedvező hatása van a koleszterinszintre.
  4. Segíti a tanulást, javítja az agyműködést.
  5. A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása.
  6. Segítik a fogyást és a túlsúly leadását.
  7. Segít megelőzni a rákos megbetegedéseket.
  8. Jó hatásúak a bőrre, hajra és körmökre.
  9. Segítség a Candida gomba leküzdésében.
  10. Több energiát szállítanak.
  11. Élelmiszerekben antioxidánsként működnek.
  12. Segít megelőzni az alzheimer és parkinson kort.

Hogyan használja?

Reggelenként 3-20ml kávéskanállal kell bevenni, esetleg bele lehet keverni a müzlibe, joghurtba; kész ételhez és salátára is öntheti. Fontos: 12 év alatt a mennyiséget felezzük 6 év alatt negyedeljük.

Az adagolás azért ilyen nagy értékek között mozog, mert az egészségügyi minimum 3ml de a szervezetben számtalan feladata van ezért a nagyobb mennyiséget a testünk jobban szereti. Pl.: az elején a feltöltési időszakban, betegségek kezelésénél nagy fizikai és szellemi tevékenységnél, sportolás, tanulási időszakban.

Milyen Omega olajat érdemes fogyasztania?

Az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származzon (ÖKO).

Optimális arányban tartalmazza az Omega olajakat, azaz 2:1:1 (Omega 3-6-9) ez az arány a legmegfelelőbb egészsége szempontjából!

Nagyon fontos a tisztaság, olyan olajkeveréket válasszon, amelyek alkotórészei biológiai feldolgozásból származnak. Ez egyébként a keverék összes alkotórészére igaz.