Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Nélkülözhetetlen Omega zsírsav a cukorbetegség kezeléséhez

Nélkülözhetetlen Omega zsírsav a cukorbetegség kezeléséhez

Szívbetegségek, rák, ízületi gyulladás, kettestípusú cukorbetegség, depresszió és bipoláris zavar, Alzheimer kór, immunbetegségek és asztma – mi bennük a közös?

Szervezetünknek a megfelelő működéshez Omega zsírsavakra van szüksége amit esszenciális zsírsavaknak is neveznek. Minden betegség kialakulásában és kezelésében az Omega zsírsavak létfontosságú szerepet játszik.  

A szervezetben történő szintézishez az esszenciális zsírsavak két fajtájának, az OMEGA-3 (alfa-linolénsav) és az OMEGA-6 (linolsav)-nak megfelelő aránya szükséges a test számára. Sajnos mindennapi táplálékunk kevés Omega-3 zsírsavat tartalmaz, de ugyanakkor aránytalanul sok benne az Omega-6. Ez azért van, mert kevés Omega-3-at tartalmazó táplálék van a környezetünkben.

Az Omega-3 legfontosabb forrásai a tengeri hal és a lenmag. (54%)

Az eszkimók a legjobb példa az OMEGA-3 és OMEGA-6 arányának fontosságára. Az ő táplálékuk nagyon sok OMEGA-3-at tartalmaz, aránya az OMEGA-6-hoz 2,5:1, ami biztosan az OMEGA-3 legfelső határa. Bár kalória-bevitelük 60 %-a zsírból áll – főként nyers bálnazsírból – az eszkimóknál nagyon ritka a véralvadási zavarból származó szív és érrendszeri megbetegedés. Rák vagy cukorbaj is alig fordul elő közöttük. Ennek oka, hogy az általuk fogyasztott zsír nagyon sok esszenciális zsírsavat tartalmaz, a megfelelő arányban.

(Az eszkimók életének a tanulmányozása közben jöttek rá az Omega-3/6 arányának a fontosságára!)

Ez az egyensúly olyan ritkán van meg kultúránkban, hogy manapság az a normális, ha nem vagyunk egyensúlyban! Az eredmény? Minden második ember rákot kaphat, minden 85 év feletti ember Alzheimer kórban szenved, a szív és érrendszeri megbetegedések vezető halálokká váltak, az asztma előfordulása drámai mértékben növekszik, és a kettestípusú diabétesz előfordulási aránya a számítások szerint megkétszereződhet az elkövetkező 20 évben.

Mi az Omega 3/Omega 6 egyensúly?

Az Omega zsírok olyan zsírsavak, melyek kémiai szerkezetében egy vagy két kettős kötés található. Ezek a kettős kötések teszik lehetővé, hogy a zsírsavak egyedülálló módon fejtsék ki hatásukat a testünkben. Az Omega 3 zsírsav kettős kötése a harmadik helyen, míg az Omega 6-é a hatodik helyen található. Habár mind két típusú Omega zsírsav létfontosságú a szervezet számára, kultúránk rengeteg Omega 6-ot fogyaszt, Omega 3-at viszont alig. Ez a felborult egyensúlyi helyzet a krónikus betegségek melegágya.

Az Omega zsírok és a gyulladások

A testünkben található zsírok egy eicosanoid névre hallgató vegyületcsoport előfutárai. Az eicosanoidok rövid életű vegyületek, melyek a sejtek közötti információcsere biokémiai megfelelői. Ezek a vegyületek két nagy csoportra oszthatók, „jó” eicosanoidokra és „rossz” eicosaniodokra. Az Omega 3 zsírok egészséges mennyisége a „jó” eicosanoidok irányába, ezek hiánya, illetve a túlzott Omega 6 bevitel pedig az ellenkező irányba billenti a mérleget.

A „jó” eicosanoidok a következő előnyöket jelentik:

Rögösödésre kevésbé hajlamos vér — kevesebb stroke és szívroham

 

Kipihent érrendszer — a szervek és a szövetek jobb vérellátása az öngyógyulás és energetizálás érdekében, valamint alacsonyabb vérnyomás

 

Szabályosan működő immunrendszer — kevesebb asztma, ekcéma, övsömör, allergia, candida és rákos megbetegedés ,

 

A gyulladásokat egészséges szinten tartja — csökkenti az ízületi gyulladásból származó fájdalmat

 

A „rossz” eicosanoidok ide vezethetnek:

A szívbetegségek, és a stroke kialakulásának magasabb kockázata

 

Gyengítik az immunrendszert, növelve ezzel a betegségek és a rák kialakulásának kockázatát

 

Erősítik a gyulladásokat — atopikus rendellenességek, allergiák, asztma, ekcéma, autoimmun betegségek, mint például multiplex sclerosis.

 

Kellemetlen gyulladások, Omega 3, koleszterin és szívbetegségek

A “rossz” gyulladások gyakran előfordulhatnak a szervezetben anélkül, hogy tudomásunk lenne róla. Ez az ún. „csendes” gyulladás az alapja napjaink legtöbb betegségének. A csendes gyulladás a vérerek gyengítésén keresztül hajlamosít a szívizom-megbetegedésekre. A véredények kijavítása érdekében a máj koleszterint termel, amely az erek „sebtapasza”. Félreértelmezések miatt általában a koleszterint (a reakciót) kezelik, mintsem az annak termelését kiváltó gyulladást (az okot). Egy, az „Archives of Internal Medicine” című folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint az Omega 3 táplálék-kiegészítéssel 23 %-os halálozási arány-csökkenést értek el, míg a hagyományos gyógyszerek csak 13 %-os arányt produkáltak. A hosszan tartó csendes gyulladás ellen a szervezet egy másik, természetes gyulladáscsökkentőt, kortizolt is termel.

A kortizol és a gyulladások

A kortizol remekül működik rövidtávú gyulladások enyhítésében és megszüntetésében (pl. fertőzések), de hosszú távú termelődése rombolást okoz a szervezetben. A kortizol csökkenti a szervezet sejtjeinek érzékenységét az inzulinfelvételhez, amely a cukor felszívódását segíti elő a sejtekben. Az eredmény inzulin-rezisztencia kialakulása, — amely az egyik összetevője a metabolikus X szindrómának, és előidézője a kettes típusú diabétesznek. A hosszú távú kortizoltermelés arra készteti a szervezetet, hogy zsírt raktározzon a hasban. A legegyszerűbb módon úgy győződhetünk meg a túlzott kortizoltermelésről saját szervezetünkben, ha belenézünk a tükörbe. Amennyiben a hasunk nagyobb, mint a fenekünk, nagy a valószínűsége, hogy túl sok kortizol termelődik szervezetünkben. Számos tanulmány mutatja, hogy ez az egyszerű teszt jobb, mint bármilyen vérvizsgálat a cukorbetegség és a szívbetegségek előrejelzésében!

Teháta szervezetünk és az agy akkor működik jól, akkor irányítja jól az immunrendszert, kiválasztó-rendszert, idegrendszert, méregtelenítő folyamatokat, öngyógyító folyamatokat, gondolkodást, beleértve a pozitív gondolkodást is, vagyis az egész testünket, egész szervezetünket, ha naponta elegendő mennyiségű Omega-3-6 zsírsav jut be a szervezetbe

Az Omega zsírsavak egyéb egészségjavító hatásai

  • Csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kockázatát
  • Javítja a magzat és a csecsemő agyának fejlődését, és kedvező hatása van a koleszterinszintre
  • Segíti a tanulást, javítja az agyműködést
  • A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása
  • Segítik a fogyást és a túlsúly leadását.
  • Segít megelőzni a rákos megbetegedéseket
  • Jó hatásúak a bőrre, hajra és körmökre
  • Segítség a Candida gomba leküzdésében
  • Több energiát szállítanak.
  • Élelmiszerekben antioxidánsként működnek
  • Segít megelőzni az alzheimer és parkinson kort

Ön tudja pontosan, hogy mennyi és milyen minőségű zsírsavat kell felvennie napi szinten, hogy az egyensúly megmaradjon?

Sokfajta Omega 3 tartalmú olajat lehet kapni Sajnos a legtöbb készítmény csak Omega 3-at tartalmaz ami az Omega 3-6 szintéziséhez nem elég A szitézishez az Omega 3-6 arányának a fogyasztáskor kell megfelelő arányban a szervezetbe kerülni.

Nem létezik egyetlen olyan önálló olaj sem, ami a zsírsavakat éppen ebben az arányban tartalmazná. Csak ha az ember több értékes olajat kever a megfelelő mennyiségben, akkor érhető el ez az optimális arány és így az optimális egészségvédő hatás. A keverésük önmagában is külön tudomány.

A Witsenburg Natural Products tapasztalt táplálkozási szakértőkkel együtt kifejlesztett egy olajkeveréket, ami minden fontos követelménynek megfelel. Mind az íze, környezetbarát jellege, mind pedig az eltarthatósága megfelelő. Ez a különleges, kiegyensúlyozott keverék a következő nevet kapta:

OMEGA & MORE PERFECT BALANCE

AZ EGÉSZSÉGES OLAJKEVERÉK 9 növényi olajból keverve!

MI TESZI EZT AZ OLAJKEVERÉKET RENDKÍVÜLIVÉ?

Az OMEGA-3, -6 és 9 zsírsavak és azok aránya.

Táplálékunk túl kevés OMEGA-3 zsírsavat tartalmaz. Ha azonban több OMEGA-3-at veszünk magunkhoz (pl. lenmagolaj formájában), fellép az OMEGA-6 relatív hiánya. Ha több OMEGA-6-ot veszünk magunkhoz (pl. napraforgómag olaj formájában), akkor is felborul a zsírsav egyensúly.

A 2:1:1 arány a legmegfelelőbb egészségünk szempontjából.

Omega & More Perfect Balance

A keverék OMEGA-3 zsírsavakat (pl. alfa-linolénsavat), OMEGA-6 zsírsavakat (pl. linolsavat, arachidonsavat) és OMEGA-9 zsírsavakat (pl. olajsavat) tartalmaz optimális arányban. Az összes összetevő tisztítatlan, hidegen préselt, és ahol lehetséges, biológiai termékekből származik. A keverék optimális arányban tartalmazza az OMEGA-3,6 és OMEGA-9 zsírsavakat, konkrétan 2:1:1 arányban. Ez különösen fontos a keverék gyógyító hatásához. Mivel természetes eredetű termékről van szó, ez az arány apró eltéréseket mutathat, például különböző leszedések miatt.

Kiváló megoldás a vegetáriánusok részére is az egészség megőrzéséhez.

ÖSSZETÉTELE 9 olajból

A vitális zsírok és zsírsavak (átlagos) összetétele az Omega &More Perfect Balance -ban a következő táblázatban látható:

OLAJ   OMEGA-3  OMEGA-6  OMEGA-9

összes  40 %  20 %  20 %

lenmagolaj  54 %  16 %  21 %

napraforgómag olaj   0,3 %  71 %  16 %

szezámmag olaj  0,5 %  45 %  39 %

kókuszolaj  0,1 %  2 %  7 %

tökmag olaj   0,2 %  55 %  25 %

ligetszépemag olaj  0,4 %  75 %  7 %

rizscsíra olaj  2 %  34 %   40 %

borágóolaj  -  39 %  18 %

zabcsíra olaj  2 %  40 %  43 %

Az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származik (BIO).

Továbbá az olajkeverék antioxidációs szerként természetes E-vitamint tartalmaz és rozmaringkivonatot a jobb eltarthatóság miatt. A keverékben a lecitinnek számos funkciója van. Elsősorban jó emulgeáló (megkötő) hatású, továbbá többek között gondoskodik arról, hogy a test a zsírokat jól felvegye és hasznosítsa. Ezen kívül kedvezően befolyásolja a zsírok transzportját a szervezeten belül, aminek következményeként a zsírok jobban feldolgozódnak.

Hogyan használja?

Reggelenként 3-20ml kávéskanállal kell bevenni, esetleg bele lehet keverni a müzlibe, joghurtba; kész ételhez és salátára is öntheti. Fontos: 12 év alatt a mennyiséget felezzük 6 év alatt negyedeljük.

Az adagolás azért ilyen nagy értékek között mozog, mert az egészségügyi minimum 3ml de a szervezetben számtalan feladata van ezért a nagyobb mennyiséget a testünk jobban szereti. Pl.: az elején a feltöltési időszakban, betegségek kezelésénél nagy fizikai és szellemi tevékenységnél, sportolás, tanulási időszakban.

Milyen Omega olajat érdemes fogyasztania?

Az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származzon (ÖKO).

Optimális arányban tartalmazza az Omega olajakat, azaz 2:1:1 (Omega 3-6-9) ez az arány a legmegfelelőbb egészsége szempontjából!

Nagyon fontos a tisztaság, olyan olajkeveréket válasszon, amelyek alkotórészei biológiai feldolgozásból származnak.

Ha Ön Perfect balance olajat használja, sokkal összetettebb hatású egészségvédelemben részesül, mint egy átlagos Omega zsírsavat tartalmazó olajjal.