Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan segítheti az Omega 3-6 a csecsemő és gyermek, szellemi fejlődését?

Hogyan segítheti az Omega 3-6 a csecsemő és gyermek, szellemi fejlődését?

Több vizsgálat eredménye is utal arra, hogy azoknak a gyerekeknek kiemelkedő volt a bölcsődei és óvodai mentális fejlődése, akinek az édesanyja a terhesség alatt rendszeresen fogyasztott esszenciális zsírsavakat!

Terhes kismamáknak, és kisgyermekes anyáknak igen nagy szükségük van fokozott Omega 3 bevitelre az alfa-linolénsav miatt. Az alfa-linolénsav alakul át EPA-vá és DHA-vá. A magzatnak különösen a DHA-ra van szüksége, amely az idegrendszer elsődleges építőeleme. A születendő gyermek idegrendszere, hormonális rendszere, látásfejlődése mind attól függ, hogy a kismama szervezetében jelen vannak-e ezek a zsírok, és milyen mennyiségben!

A gyermekek általában már születésük előtt, de gyermekkoruk során is hiányt szenvednek ebből. A DHA magas koncentrációban van jelen az egészséges agysejtekben és a retinasejtekben. Tanulmányok kimutatták, hogy a DHA hiánya alacsonyabb intelligenciaszintet, csökkent koncentrációkészséget, romló éleslátást, csökkenő motorikus képességeket és magasabb ADD előfordulást okoz.

Egy tanulmány az Omega 3 bevitel hatását vizsgálta olyan gyermekeknél, akiknek koordinációs fejlődési rendellenességük van. Ez a zavar az iskoláskorú gyermekek mintegy 5%-át érinti. Ezeknek a gyermekek problémájuk van a tanulással, viselkedéssel, és a pszichoszociális alkalmazkodással, amely egészen felnőttkorig tart. Az eredmények, melyeket a „Pediatrics” című folyóiratba tettek közzé, a következők voltak: „három hónapig tartó, placebóval szemben alkalmazott aktív kezelés során szignifikáns előrelépés volt megfigyelhető az olvasásban, a betűzésben és a viselkedésben”.

Mivel az agy több mint 50 %-ban esszenciális zsírsavakból áll, így fejlődése és működése jelentős részben azok szintjétől függ. Egyre több kutatási eredmény bizonyítja, hogy az Omega-3 zsírsavak használatával különféle zavarokat orvosolhatnak.

Tanulási problémákat, mint pl. a legaszténia, magatartási és koncentrációs zavarokat, hiperaktivitást. Bizonyos szellemi betegségek esetén terápiás segítséget jelentenek.

Dr. Donald Rudin, egy amerikai orvos szerint fontos szerepet játszhatnak az esszenciális zsírsavak a tanulásban, a viselkedés javításában és a bűnelkövetők rehabilitációjában. Rudin fiatal bűnelkövetőket vizsgált, akik nem tudtak vagy akartak megjavulni. Miután OMEGA-3-ban gazdag olajat kaptak, képessé váltak a javulásra.

Azokban a családokban, ahol az étlapon minden nap fehér kenyér, cukor, margarin és hétköznapi élelmiszer van, jelentősen nagyobb a gyerekek esélye a viselkedészavarra. Ha táplálékunk nem felel meg agyunk biológiai igényeinek, mi sem tudunk megfelelően viselkedni. Az esszenciális zsírsavak a bűnelkövető, antiszociális, erőszaktevő magatartás korrigálásában is egyre növekvő szereppel bírnak.

Az Omega 3 zsírsav és a koleszterin.

A koleszterinnek rossz híre van, mivel a túl magas koleszterinszintet kapcsolatba hozzák a szív- és érrendszeri megbetegedések megnagyobbodott kockázatával. Azonban a koleszterin a test minden sejtje számára szükséges. A koleszterin a sejtmembránok nélkülözhetetlen alkotóeleme és fontos a kisgyermekek agyának fejlődéséhez, különösen a szemért felelős területeknél nélkülözhetetlen.

A szervezetben történő szintézishez az esszenciális zsírsavak két fajtájának, az OMEGA-3 (alfa-linolénsav) és az OMEGA-6 (linolsav)-nak megfelelő aránya szükséges a test számára.

Mi az Omega 3/Omega 6 egyensúly?

Az Omega zsírok olyan zsírsavak, melyek kémiai szerkezetében egy vagy két kettős kötés található. Ezek a kettős kötések teszik lehetővé, hogy a zsírsavak egyedülálló módon fejtsék ki hatásukat a testünkben. Az Omega 3 zsírsav kettős kötése a harmadik helyen, míg az Omega 6-é a hatodik helyen található. Habár mind két típusú Omega zsírsav létfontosságú a szervezet számára, kultúránk rengeteg Omega 6-ot fogyaszt, Omega 3-at viszont alig. Ez a felborult egyensúlyi helyzet a krónikus betegségek melegágya.

Szervezetünkben az Omega-3 zsírsavak közreműködnek létfontosságú vegyi hírvivő anyagok, a prosztaglandinok előállításában is. Az Omega-6 zsírsavak a szervezet bizonyos funkcióihoz elengedhetetlenek. Viszont a klinikai vizsgálatok azt igazolták, hogy ha az arányuk túl nagy az Omega-3 zsírsavakhoz képest, gyulladáskeltő prosztaglandinokat is létrehoznak. Az Omega-3 zsírok (alfa-linolénsav) viszont az Omega-6 effajta hatását féken tartják. A magyarok étrendje sajnálatos módon, igen szegény alfa-linolénsavban (Omega-3), viszont gazdag linolsavban (Omega-6).

Sajnos mindennapi táplálékunk kevés Omega-3 zsírsavat tartalmaz, de ugyanakkor aránytalanul sok benne az Omega-6. Ez azért van, mert kevés Omega-3-at tartalmazó táplálék van a környezetünkben.

Az Omega-3 legfontosabb forrásai a tengeri hal és a lenmag. (54%)

Az eszkimók a legjobb példa az OMEGA-3 és OMEGA-6 arányának fontosságára. Az ő táplálékuk nagyon sok OMEGA-3-at tartalmaz, aránya az OMEGA-6-hoz 2,5:1, ami biztosan az OMEGA-3 legfelső határa. Bár kalória-bevitelük 60 %-a zsírból áll – főként nyers bálnazsírból – az eszkimóknál nagyon ritka a véralvadási zavarból származó szív és érrendszeri megbetegedés. Rák vagy cukorbaj is alig fordul elő közöttük. Ennek oka, hogy az általuk fogyasztott zsír nagyon sok esszenciális zsírsavat tartalmaz, a megfelelő arányban.

(Az eszkimók életének a tanulmányozása közben jöttek rá az Omega-3/6 arányának a fontosságára!)

Mit tehet az apuka az egészséges utód érdekében?

Változtasson a táplálkozásán! A szervezetbe kerülő transzzsírsavak nem csak szív és érrendszeri betegségeket okoznak, hanem sajnos hosszú távú egészségrontó hatással is van. A transzzsírsavak fogyasztása a sejtekben degenerativ elváltozást okozhat. Ez megjelenhet a férfi ivarsejtjeiben is. Ha szeretné javítani utódja esélyeit az egészséges fejlődéshez, kerülje a transzzsírsavakat tartalmazó ételeket. (margarin, többször használt étolaj, hidrogénezett olajok)

Ön tudja pontosan, hogy mennyi és milyen minőségű zsírsavat kell felvennie napi szinten, hogy az egyensúly megmaradjon?

Sokfajta Omega 3 tartalmú olajat lehet kapni Sajnos a legtöbb készítmény csak Omega 3-at tartalmaz ami az Omega 3-6 szintéziséhez nem elég A szitézishez az Omega 3-6 arányának a fogyasztáskor kell megfelelő arányban a szervezetbe kerülni.

Nem létezik egyetlen olyan önálló olaj sem, ami a zsírsavakat éppen ebben az arányban tartalmazná. Csak ha az ember több értékes olajat kever a megfelelő mennyiségben, akkor érhető el ez az optimális arány és így az optimális egészségvédő hatás. A keverésük önmagában is külön tudomány.

A Witsenburg Natural Products tapasztalt táplálkozási szakértőkkel együtt kifejlesztett egy olajkeveréket, ami minden fontos követelménynek megfelel. Mind az íze, környezetbarát jellege, mind pedig az eltarthatósága megfelelő. Ez a különleges, kiegyensúlyozott keverék a következő nevet kapta:

OMEGA & MORE PERFECT BALANCE

AZ EGÉSZSÉGES OLAJKEVERÉK 9 növényi olajból keverve!

MI TESZI EZT AZ OLAJKEVERÉKET RENDKÍVÜLIVÉ?

Az OMEGA-3, -6 és 9 zsírsavak és azok aránya.

Táplálékunk túl kevés OMEGA-3 zsírsavat tartalmaz. Ha azonban több OMEGA-3-at veszünk magunkhoz (pl. lenmagolaj formájában), fellép az OMEGA-6 relatív hiánya. Ha több OMEGA-6-ot veszünk magunkhoz (pl. napraforgómag olaj formájában), akkor is felborul a zsírsav egyensúly.

A 2:1:1 arány a legmegfelelőbb egészségünk szempontjából.

Omega & More Perfect Balance

A keverék OMEGA-3 zsírsavakat (pl. alfa-linolénsavat), OMEGA-6 zsírsavakat (pl. linolsavat, arachidonsavat) és OMEGA-9 zsírsavakat (pl. olajsavat) tartalmaz optimális arányban. Az összes összetevő tisztítatlan, hidegen préselt, és ahol lehetséges, biológiai termékekből származik. A keverék optimális arányban tartalmazza az OMEGA-3,6 és OMEGA-9 zsírsavakat, konkrétan 2:1:1 arányban. Ez különösen fontos a keverék gyógyító hatásához. Mivel természetes eredetű termékről van szó, ez az arány apró eltéréseket mutathat, például különböző leszedések miatt.

Kiváló megoldás a vegetáriánusok részére is az egészség megőrzéséhez.

ÖSSZETÉTELE 9 olajból

A vitális zsírok és zsírsavak (átlagos) összetétele az Omega &More Perfect Balance -ban a következő táblázatban látható:

OLAJ

OMEGA-3

OMEGA-6

OMEGA-9

összes

40 %

20 %

20 %

lenmagolaj

54 %

16 %

21 %

napraforgómag olaj

0,3 %

71 %

16 %

szezámmag olaj

0,5 %

45 %

39 %

kókuszolaj

0,1 %

2 %

7 %

tökmag olaj

0,2 %

55 %

25 %

ligetszépemag olaj

0,4 %

75 %

7 %

rizscsíra olaj

2 %

34 %

40 %

borágóolaj

-

39 %

18 %

zabcsíra olaj

2 %

40 %

43 %

 

Az összes összetevő ellenőrzött biológiai termékből származik (BIO).

Továbbá az olajkeverék antioxidációs szerként természetes E-vitamint tartalmaz és rozmaringkivonatot a jobb eltarthatóság miatt. A keverékben a lecitinnek számos funkciója van. Elsősorban jó emulgeáló (megkötő) hatású, továbbá többek között gondoskodik arról, hogy a test a zsírokat jól felvegye és hasznosítsa. Ezen kívül kedvezően befolyásolja a zsírok transzportját a szervezeten belül, aminek következményeként a zsírok jobban feldolgozódnak.

Összetétel és az olajkeverékben található olajok hatásainak bemutatása!

Az Omega 3-6-9 zsírsavak egyéb egészségjavító hatásai

  1. Csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
  2. Segítik a fogyást és a dinamikus életet.
  3. Javítja a magzat és a csecsemő agyának fejlődését, és kedvező hatása van a koleszterinszintre.
  4. Segíti a tanulást, javítja az agyműködést.
  5. A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása.
  6. Segítik a fogyást és a túlsúly leadását.
  7. Véd a rákos megbetegedésektől.
  8. Jó hatásúak a bőrre, hajra és körmökre.
  9. Segítség a Candida gomba leküzdésében.
  10. Több energiát szállítanak.
  11. Élelmiszerekben antioxidánsként működnek.
  12. Segít megelőzni az alzheimer és parkinson kort.

Hogyan használja?

Reggelenként 3-20ml kávéskanállal kell bevenni, esetleg bele lehet keverni a müzlibe, joghurtba; kész ételhez és salátára is öntheti. Fontos: 12 év alatt a mennyiséget felezzük 6 év alatt negyedeljük.

Az adagolás azért ilyen nagy értékek között mozog, mert az egészségügyi minimum 3ml de a szervezetben számtalan feladata van ezért a nagyobb mennyiséget a testünk jobban szereti. Pl.: az elején a feltöltési időszakban, betegségek kezelésénél nagy fizikai és szellemi tevékenységnél, sportolás, tanulási időszakban.

Nézet:
Rendezés:
Raktáron
Omega Perfect Balance
 
A keverék OMEGA-3 zsírsavakat (pl. alfa-linolénsavat), OMEGA-6 zsírsavakat (pl. linolsavat, arachidonsavat) és OMEGA-9 zsírsavakat (pl. olajsavat) tartalmaz optimális arányban.
 
Az összes összetevő tisztítatlan, hidegen préselt, és ahol lehetséges, biológiai termékekből származik. A keverék optimális arányban tartalmazza az OMEGA-3,6 és OMEGA-9 zsírsavakat, konkrétan 2:1:1 arányban. Ez különösen fontos a keverék gyógyító hatásához. Mivel természetes eredetű termékről van szó, ez az arány apró eltéréseket mutathat, például különböző leszedések miatt.

Kiváló megoldás a vegetáriánusok részére is az egészség megőrzéséhez.
 
7.790 Ft
Raktáron

Egy különleges új keverék ami tökéletes az egészség megóvásához.

Witsenburg Natural Products tapasztalt táplálkozási szakértőkkel együtt kifejlesztett egy olajkeveréket, ami minden fontos követelménynek megfelel. Mind az íze, környezetbarát jellege, mind pedig az eltarthatósága megfelelő. Ennek a különleges, kiegyensúlyozott keverék a következő nevet kapta: OMEGA & MORE PERFECT BALANCE. Csak növényi alapanyagokból

 

 

3.990 Ft