Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Omega zsírsavak egészségvédő hatásai 2

Az Omega zsírsavak egészségjavító hatásai 2

A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható az Omega zsírsavak jótékony hatása.

A kutatások arra utalnak, hogy a skizofrén személyek az esszenciális zsírsavak megemelt bevitele esetén kevesebbet hallucinálnak. A tudósok egyre inkább meggyőződnek arról, hogy a szociálisan elfogadhatatlan viselkedés a rossz táplálkozás miatti rossz agyműködésre vezethető vissza. Így az esszenciális zsírsavak a legfontosabb kezelőszerré lépnek elő.

Segítség az Alzheimer-kór megelőzésében és a betegségben szenvedők kezelésében!

Az esszenciális zsírsavak javítják a hangulatot és segítséget nyújtanak az enyhe depresszió kezelésében.

Segítik a fogyást és a túlsúly leküzdését.

A túlzott étvágy és a nassolási kényszer gyakran bizonyos tápanyag hiányára vezethető vissza. Az Omega zsírsavak kiegyensúlyozott bevitele ezt meg tudja akadályozni, így megszüntetik a frusztráltságból származó nassolási vágyat. Kedélyjavító hatásúak, az ember nem csupán jobban érzi magát, de tele lesz energiával. Az aktív életre való igény is megnő.

Az esszenciális aminosavak gyorsítják az anyagcserét és megemelik az energiaszintet,

Ez azt jelenti, hogy több kalória kerül elégetésre. Ebben az értelemben az esszenciális zsírok karcsúsító zsírok! Ha nem fogyaszt elegendő zsírsavat, nem tud lefogyni!

Sok embernél a folyadék visszatartása is hozzájárul a túlsúlyhoz.  A zsírsavak segítik a felesleges mennyiségű folyadék veséken keresztül történő leadását.

Véd a rákos megbetegedésektől

A rák az immunrendszer nem megfelelő működéséből kialakuló betegség. Az Omega 3 zsírok szabályozzák az immunrendszer működését, de azok hiánya megakadályozza a szervezet egészséges működését.

Mindenkinek a szervezetében termelődnek rákos sejtek (naponta ezrével), az egészséges immunrendszer azonban képes megjelölni, és később elpusztítani ezeket

A rosszul működő immunrendszer azonban lehetővé teszi, hogy ezek a sejtek ellenőrizetlenül szaporodásnak induljanak.