Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pajzsmirigy alulműködés kezelése kókuszzírral

Pajzsmirigy alulműködés  kezelése kókuszzsírral.

 

Az alacsony pajzsmirigy működés korunk egyik leggyakoribb egészségi problémájává kezd válni. A pajzsmirigy működésre szakosodott orvosok állítják, hogy a lakosságnak több mint 40%-a érintett valamilyen formában. A pajzsmirigy működésének problémái képesek kihatni a szervezet valamennyi sejtjének és szervének működésére.

Ennek az az oka, hogy a pajzsmirigy szabályozza az anyagcserét. Amikor a pajzsmirigy-működés csökken, a szervezetben zajló valamennyi folyamat lelassul. Lelassul az emésztés, lassabban gyógyulunk, lassabbak az immunválaszok, csökken az enzim és hormontermelődés, leesik a testhőmérséklet, stb. Minden kisebb hatékonysági fokon működik. Következésképp megnő a krónikus betegségek kockázata.

A pajzsmirigy alulműködéséhez a következő tünetek kapcsolódnak:

Túlsúlyosság, hideg kezek és lábak, fáradtság, migrén, posztmenstruációs szindróma

túlérzékenység, vizesedés/folyadék felhalmozás, szorongás és pánik rohamok, súlyos depresszió, csökkent memória, csökkent koncentrációs kézség, csökkent szexuális drive

alacsony testhőmérséklet, székrekedés, álmatlanság, viszketegség, ételintolerancia/ érzékenység, töredezett körmök, lassú felépülés a sérülésekből, könnyű sérülékenység

meleg és hideg intolerancia, alacsony vércukor szint, rendszeres vagy tartós megfázás,

rendszeres húgyúti fertőzések, alacsony immunitás, izületi gyulladások, gyenge koordináció, rendszertelen menstruációs ciklusok.

Ha a felsorolt tünetek közül hárommal vagy többel bírsz, valószínű, hogy alulműködik a pajzsmirigyed. Az alacsony pajzsmirigy működés számos faktor együttjárásának lehet a következménye, mint a genetika, a táplálkozási szokások, az életstílus, betegségek (például autoimmun betegség, rák, stb.). Ha az alacsony pajzsmirigy működés nem genetikus eredetű és nem valamilyen betegség következménye, valószínűleg az étrendben és az életstílusban beállt változásokra adott válasz.

A szervezetünk anyagcseréje alapvetően három szinten működhet: lassan, közepesen és gyorsan. A nap folyamán az anyagcsere szintek számos körülményen múlnak.

Az egészséges, normálisan funkcionáló szervezet váltogatja az anyagcsere három működési módját. Amikor a szervezetet felgyorsító vagy lelassító körülmények megszűnnek, az anyagcsere újra visszatér a normális szintre. Ez így van rendjén. Ugyanakkor, bizonyok körülmények között, a szervezet leragadhat a lassú működésnél. Ez eltarthat hetekig, hónapokig, vagy akár évekig is.

Mi okozhatja, hogy az anyagcsere megreked egy alacsonyabb szinten? A stressz és a rossz táplálkozás kombinációja például okozhatja ezt.

A probléma akkor alakul ki, tulajdonképpen, amikor a stressz nagyobb vagy állandósul, és a szervezet alultáplált, ami igaz a legtöbb emberre, akik előre feldolgozott vagy gyorséttermi ételeket fogyasztanak rendszeresen

Az alultápláltság, vagy inkább nem diagnosztizált alultápláltság nagyon gyakori a mai társadalomban. A sok édesség, a finomított gabonák, a feldolgozott növényi olajok, amik nélkülözik a szükséges vitaminok és ásványi anyagok nagy részét, egy olyan társadalmat hoztak létre, ahol az emberek szinte a szakadék szélén állnak a táplálkozás tekintetében.

A stressz és a rossz táplálkozás következtében kialakuló alacsony pajzsmirigy működés helyreállításában az első lépés az, hogy javítjuk a tápanyag ellátást. Felejtsd el a gyorséttermi kajákat, egyél minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, szedj vitamint és ásványi anyag kiegészítőket és kezd el mindennap használni a kókuszzsírt.

Mivel az MCFA növeli az anyagcserét, a kókuszzsír képes stimulálni a pajzsmirigyet is. Bizonyos értelemben, megadja a kezdőrúgást a pajzsmirigynek, így az nagyobb hatékonysági fokon kezd működni. Ha a szervezet megkapja a megfelelő tápanyagokat, a pajzsmirigyműködés teljesen helyreállhat. 

Tápláló étrenddel kombinálva egyesek még a pajzsmirigy gyógyszerük szedését is csökkenthetik

Üzenet:

51 éves vagyok. Tíz éve küszködöm pajzsmirigy problémával. Mivel alulműködéses betegségem van, hormonpótlás szükséges. Tudvalevő, hogy a hormonpótlás, sajnos súlygyarapodással jár együtt, ami étkezéstől független. Az első időkben mindjárt 15 kg-ot híztam, ami teljesen elszomorított, mert nagyon hiú vagyok.

Éppen egy évvel ezelőtt elkezdtem egy radikális fogyókúrát / káposztaleves /. Nagyon sokat korgott a gyomrom és éheztem is, de szinte csak dkg-ok mentek le. Még annak is örültem!

Nagyon sok vizet ittam és iszom is, hogy elteljen a gyomrom. Közben a párom elkezdte böngészni a pajzsmirigy betegségeket és úgy akadt rá a kókuszzsírra. Nagyon sok véleményt elolvasott, lefordított nekem angol lapokból. Nagyon meggyőzőek voltak a vélemények, így elhatároztuk, én is beszerzem a kókuszt, és majd meglátjuk. Eltelt a fogyasztásától kezdve két, három hónap, és szinte olvasztotta le a kilóimat. Arról nem is beszélve, hogy a hormontablettát is tudtam negyeddel csökkenteni. A véreredményem is alátámasztja a jótékony hatását, mivel a kókuszzsír stimulálja a pajzsmirigyet. Most 17 kg-mal vagyok kevesebb mint tavaly ilyenkor. Napi három alkalommal fogyasztom, egy diónyi nagyságút eszem, pirítós kenyérre kenve. Nagyon fontos, hogy azért az étkezésre is odafigyeljek. Sok gyümölcsöt eszem, és kevés húsos ételt. Én nagyon boldog vagyok, hogy nálam, működik. Teljesen életem részévé vált a kókuszzsír.

G. Mihályné