Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Stevia, a cukormentes édesség

A fogyókurában segítség az édes ízekhez a cukor helyett.

.                    

A Stevia egy Paraguayban és Brazília déli részén őshonos növény, édes ízéért felelős hatóanyaga a ma ismert legerősebb édesítőszer. A dél-amerikai őslakosok által Khaa Jee-nek (Édes levél) nevezett növény a köztudatba Stevia (Stevia rebaudiana bertoni) néven vonult be.

Segíti a fogyást

Amellett, hogy gyakorlatilag nulla kalóriát tartalmaz, képes csökkenteni az édességek és a zsíros ételek utáni vágyat is!

 Kutatások kimutatták, hogy az éhségérzetet is jelentősen csökkenti, édesszájúak korlátlanul fogyaszthatják anélkül, hogy fölös kilók lerakódásától kellene tartaniuk, 20 perccel az étkezések előtt fogyasztva pedig sokkal hamarabb fogunk telítettségérzetet érezni!

A stevia használatával Ön eredményesen támogathatja a egészségét. Az étkezéséből kivonhatja, vagy csökkentheti az egészségtelen cukor használatát


A fogyókúránál a megszokott  édes ízek  hiánya rövid időn belül a fogyókúra abbahagyására ösztönzi a diétázót.

Az 1950-es évek végén Japánban is elkezdték termeszteni a növényt, ahol hamarosan a legkedveltebb alternatív édesítőszer lett.

Az egészséges táplálkozásra nagy gondot fordító japánok a 60-as évektől fokozatosan betiltották vagy szigorúan korlátozták a különböző mesterséges édesítőszereket (pl. aszpartam) és ezek helyét a Stevia vette át az élelmiszeriparban, minek következtében Japán mára a világ legnagyobb Stevia fogyasztójává vált.

A szokásos háztartási édesítőszer szerepe mellett a jégkrémtől a süteményeken, a rágógumin és az üdítőkön át egészen a különböző tengeri halakig a legkülönbözőbb élelmiszereket édesítik vele. Az elmúlt 40 évben Japánban rengeteg átfogó kutatást végeztek, melyek kimutatták, hogy a Steviának semmiféle toxikus hatása nincsen (még nagy dózisban fogyasztva sem), ugyanakkor jótékony hatással van a vérnyomásra, a vércukorszintre, az emésztésre, különböző bőrbetegségekre, segít megelőzni a fogszuvasodást és az elhízást is megakadályozza.

Mára a Stevia világszerte elterjedtté vált, az USA-ban, Kanadában, Kínában, Malaysiában, Izraelben, Európa számos országában (Franciaország, Németország, Svájc, Hollandia, stb.) termesztik és fogyasztják.

Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok, az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!

A stevia édesítő további egészségjavító hatásai

  • Csökkenti a magas vérnyomást.
    Segítség a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében.
  • Fog- és ínyápolás.
    Használható bőrápolásra, sebek kezeléséhez.
  • Segít a súlycsökkentésben.
  • Immunerősítés
  • Segít a függőségek kezelésében


A Stevia javítja az emésztést és a bélműködést, megnyugtatja a túlterhelt gyomrot így segíthet kisebb rosszullétek elmulasztásában. Erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmazható Candida kezelésére is.
A legjobb hatást tea vagy valamilyen egyéb folyadék formában fogyasztva érhetjük el!

A stevia édesítő használata nem csak az édes ízeket hozza vissza a ételeinkbe de a stevia egészség javító tulajdonságai nagy segítséget nyújt abban hogy a cukorhoz és édes ízekhez ragaszkodó szokásaink ne kényszerítsenek vissza a régi táplálkozási szokásainkhoz