Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Stevia, a cukormentes édesség használata magas vérnyomás eseén

Segítség a magas vérnyomás csökkentésében.

              

A Stevia egy Paraguayban és Brazília déli részén őshonos növény, édes ízéért felelős hatóanyaga a ma ismert legerősebb édesítőszer. A dél-amerikai őslakosok által Khaa Jee-nek (Édes levél) nevezett növény a köztudatba Stevia (Stevia rebaudiana bertoni) néven vonult be.

Segítség a magas vérnyomás kezelésében.
A kutatások kimutatták, hogy a Stevia csökkenti a magas vérnyomást, miközben a normális vérnyomást változatlanul hagyja. Az egészséges embereknél nem okoz vérnyomáscsökkenést.

Használatával eredményesen támogathatja a egészségét. Az étkezéséből kivonhatja, vagy csökkentheti az egészségtelen cukor használatát


Amellett, hogy gyakorlatilag nulla kalóriát tartalmaz, képes csökkenteni az édességek és a zsíros ételek utáni vágyat is!

Az 1950-es évek végén Japánban is elkezdték termeszteni a növényt, ahol hamarosan a legkedveltebb alternatív édesítőszer lett.

Az egészséges táplálkozásra nagy gondot fordító japánok a 60-as évektől fokozatosan betiltották vagy szigorúan korlátozták a különböző mesterséges édesítőszereket (pl. aszpartam) és ezek helyét a Stevia vette át az élelmiszeriparban, minek következtében Japán mára a világ legnagyobb Stevia fogyasztójává vált.

A szokásos háztartási édesítőszer szerepe mellett a jégkrémtől a süteményeken, a rágógumin és az üdítőkön át egészen a különböző tengeri halakig a legkülönbözőbb élelmiszereket édesítik vele. Az elmúlt 40 évben Japánban rengeteg átfogó kutatást végeztek, melyek kimutatták, hogy a Steviának semmiféle toxikus hatása nincsen (még nagy dózisban fogyasztva sem), ugyanakkor jótékony hatással van a vérnyomásra, a vércukorszintre, az emésztésre, különböző bőrbetegségekre, segít megelőzni a fogszuvasodást és az elhízást is megakadályozza.

Mára a Stevia világszerte elterjedtté vált, az USA-ban, Kanadában, Kínában, Malaysiában, Izraelben, Európa számos országában (Franciaország, Németország, Svájc, Hollandia, stb.) termesztik és fogyasztják.

Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok, az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!

A stevia édesítő további egészségjavító hatásai

  • Segíti a fogyást
    Segítség a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében.
  • Fog- és ínyápolás.
    Használható bőrápolásra, sebek kezeléséhez.
  • Segít a súlycsökkentésben.
  • Immunerősítés
  • Segít a függőségek kezelésében


A Stevia javítja az emésztést és a bélműködést, megnyugtatja a túlterhelt gyomrot így segíthet kisebb rosszullétek elmulasztásában. Erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmazható Candida kezelésére is.
A legjobb hatást tea vagy valamilyen egyéb folyadék formában fogyasztva érhetjük el!

A stevia édesítő használata nem csak az édes ízeket hozza vissza a ételeinkbe de a stevia egészség javító tulajdonságai nagy segítséget nyújt abban hogy a cukorhoz és édes ízekhez ragaszkodó szokásaink ne kényszerítsenek vissza a régi táplálkozási szokásainkhoz