Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Terhességi csíkok, pelenka kiütés kezelése kókusz olajjal

Gyors segítség kismamáknak anyukáknak!

Terhességi csíkok


A terhes nők legkönnyebben a baba megszületése előtt tudják eltüntetni a terhességi csíkokat.
A szülés előtt mindennap kend be kókuszzsírral a has, a csípő és az ágyék környékét.
Folytasd ezt a szülés után is, addig amíg a hasad újra a régi lesz. A napi étrended tartalmazzon kókuszzsírt vagy más kókusz terméket.


Szoptatás
Az anyatej minőségét meghatározza az anya étrendje. Ha gazdagítani szeretné az egészséget erősítő laurinsavval a tejét, az anyának  kókuszzsírt kell fogyasztania mindennap és egyéb kókuszdió termékeket ( kókusztej, kókuszvíz, kókusz reszelékes ételek stb) A szokásos napi adag legyen 3 és fél evőkanál. Ez ajánlatos már a szülés előtt ugyanúgy, mint a szoptatás alatt. Ezt a mennyiséget a kókuszzsírral készített ételekkel is meg lehet enni így izletessé és a gyerek számára is egészségessé válik az étel!

 Anytej hiány esetén

Csecsemő táplálása anytej hiányában bébi tápszerrel nem elég, mert a tápszerek nem tartalmaznak elegendő laurin savat, Javíthatja  a baba immunrendszerét  ha a bébiételhez  kókuszzsírt kever.

Pelenka kiütések
A pelenka kiütéseket a székletben lévő candida okozza. A candida szereti a meleg, sötét, nedves környezetet, és egy kisbaba pelenkája pont ilyen hely. A problémán segíthet, ha minden bélmozgás után azonnal lecseréljük a  baba koszos pelenkáját.  A bőrét jól mossuk le vízzel és szappannal. Egy kis időre pelenka nélkül is hagyhatjuk a  babát,hogy a levegő és a napfény szabadon érhesse az irritált területet. A kókuszzsír kiváló babaolaj, használd minden pelenkacserénél.  

 

Hogyan használja a kókuszzsírt?

Egyszerűen csak használja sütéshez, főzéshez stb. Használható vaj vagy margarin helyett szendvicsek készítésénél. Stabil szerkezete miatt jól használható sütéshez. Nem kell hűtőszekrényben tartani. Egyes betegségeknél csak a kókuszzsír használata ajánlott! Erről pontos információt a weboldalon talál. Különleges receptek diétához letölthetők az első oldalról regisztrálás után.

Fontos hogy az egészség megőrzéséhez felnötteknél naponta legalább 15 gr zsír bekerüljön a szervezetbe betegség esetén bátran növelhető az adag, mert nincs káros mellékhatása. A szükséges mennyiséget a csecsemők által átlagosan elfogyasztott anyatejben található laurinsav mennyiség alapján számolták ki.

A kókuszzsírból két fajtát lehet kapni:

1. Szűrt kókuszzsír (inodore): szagtalan íztelen magas laurinsav tartalmú termék(43,2%) kiváló sütéshez / fritőz/ főzéshez  és bármilyen étel, pl. magyar, készítéséhez a semleges íze miatt. A kókuszzsírt gőzöléssel 110c távolítják el a koprából vegyileg nem kezelt emiatt a különleges tulajdonságait megőrzi.

2. Szűz kókuszzsír ( virgin. extra virgin) : Kellemes kókusz illatú és aromájú magas laurinsav tartalmú termék (43,2/) Kiváló főzéshez, pároláshoz és külsőleg,  bőr, haj kezeléshez. A kókuszzsírt 55c nyerik ki a friss kókusz húsból speciális módon.   

Mi a helyes megnevezés Kókuszolaj vagy kókuszzsír

A kókuszolaj/zsír olvadás pontja 24.5 c. Azért nevezik sokszor olajnak mert termőhelyén folyékony de szerkezetileg 90%-ban telített zsír és a hőmérséklettől függ az állaga.

Csak vegyileg kezeletlen tiszta kókuszzsírt érdemes használni. A kókuszzsír egyik fontos anyaga a laurinsav, ami nagyon ellenálló a hőhatásokkal szemben de érzékeny a vegyi anyagokra. A feldolgozás során a nagyobb mennyiségű zsír kinyerése érdekében elterjedt módszer a vegyi anyagokkal történő feldolgozás, ahol sérül a zsírsav összetétele és szerkezete ezért nagyon fontos a feldolgozás technológiája, a jó zsírsav megőrzése miatt! Legyen feltüntetve az olvadás pontja és a laurinsav tartalma

Mennyibe kerül?

A kókuszzsír használata gazdaságos, mert kevesebb zsiradék kel a sütéshez, főzéshez. A kókuszzsírral Ön nem csak egy sütő zsiradékot vásárol, hanem egy egészség javító és megőrző különleges anyagot, ami hosszútávon segíti betegségek megelőzését is.

További előnyei:

  • Immunerősítő
  • Gomba, baktérium és vírusölő de a bélflóra baktériumait nem bántja.
  • Segíti a Candida gomba elpusztítását
  • Segíti a tápanyagok felszívódását
  • Javítja az inzulin felszabadulását és csökkenti a glikémiás indexet
  • Nem emeli a rossz kolesztein szintet
  • Máj epe gyomor és bélbetegségeknél csak ez a zsírt ajánlott
  • Ízletesebbé teszi az ételt, mert zsír ezért a fűszerek íze jobban érvényesül az ételekben,
  • Könnyen beilleszthető a napi használatba
  • Igazi energia bomba ezért serkentő szer helyett is használható( kávé stb)
  • Kiváló haj és bőrszépítő anyag
  • szív és érrendszeri betegségek megelőzése